Φταίει το αντηλιακό που ήταν χαμηλής προστασίας ή ο υπερβάλων ζήλος για παιχνίδια στον ήλιο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το θέμα είναι ότι το παιδάκι σας κάηκε στην παραλία, κοκκίνισε το δερματάκι του και πονάει.

Δοκιμάστε αυτές τις 7 θεραπείες για ηλιακά εγκαύματα, με συστατικά που έχετε ήδη κάπου στο σπίτι σας.

Τζελ Αλόης

Είναι γνωστό ότι η αλόη καταπραΰνει το δέρμα και έχει μάλιστα αποτελεσματικές θεραπείες στο ηλιακό έγκαυμα γιατί περιέχει συστατικά που ενυδατώνουν το δέρμα, ενεργοποιούν την ανάπλασή του και την τελική επούλωση της πληγής.

Έρευνα του 2009 έδειξε μάλιστα πως θεραπεία με αλόη βέρα, είχε ταχύτερα -κατά 3 μέρες- αποτελέσματα από αντίστοιχες φαρμακευτικές αγωγές.

Λευκό ξύδι

Μπορεί να σας ακούγεται σκληρό και επώδυνο αλλά το ξύδι είναι αποτελεσματικό στο ηλιακό έγκαυμα. Μουλιάστε κομπρέσες σε λευκό ξύδι και τοποθετείστε τις στην «καμένη» περιοχή, μέχρι να στεγνώσουν. Βοηθάει στην ανακούφιση από τον πόνο, τη φαγούρα και τη φλεγμονή που έχει προκληθεί από το έγκαυμα.

Βρώμη

Είναι μια εύκολη θεραπεία στο σπίτι για εγκαύματα από τον ήλιο. Γεμίστε ένα καλσόν με πλιγούρι βρώμης και εφαρμόστε το απαλά στο δέρμα σας. Καταπραΰνει τον πόνο και ανακουφίζει από την φαγούρα.

Η βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε βοηθάει στην διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Μπορείτε είτε να ανοίξετε μια κάψουλα βιταμίνης Ε και να την απλώσετε στην περιοχή είτε να αγοράσετε μια κρέμα με βιταμίνη Ε από το φαρμακείο.

Σόδα μαγειρικής

Ένα από τα πολλά οικιακά είδη χρήσης είναι η σόδα μαγειρικής που ανακουφίζει την φαγούρα του δέρματος που προκαλεί το ηλιακό έγκαυμα. Το μπάνιο με μαγειρική σόδα ή ένα κρύο ντους μπορεί να βοηθήσει όταν ξεκινά η φαγούρα.

Γιαούρτι

Το αγαπημένο μας σνακ φαίνεται ότι ανακουφίζει από τα εγκαύματα του ήλιου. Απλώστε λίγο γιαούρτι πάνω στην περιοχή, αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό Το γιαούρτι αντλεί τη θερμότητα του εγκαύματος και είναι και φθηνότερο από τις λοσιόν σώματος.

Αγγούρι

Μια άλλη φυσική θεραπεία για τα εγκαύματα από τον ήλιο είναι το αγγούρι. Βγάλτε ένα αγγούρι από το ψυγείο σας, κόψτε το σε φέτες και απλώστε πάνω στα εγκαύματα. Θα δροσίσει το δέρμα που καίει από το κάψιμο του ήλιου.