Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone επεκτείνεται και εφαρμόζεται πλέον σε 30 απομακρυσμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο και την Καστοριά μέχρι το Καστελόριζο και τη Γαύδο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Vodafone επενδύει συστηματικά στον τομέα της Τηλεϊατρικής και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας. Το δυναμικά εξελισσόμενο δίκτυο της Vodafone, το οποίο σήμερα παρέχει πληθυσμιακή κάλυψη, που αγγίζει το 100% (ακριβές ποσοστό 99,8%), καθιστά εφικτή τη λειτουργία του προγράμματος της Τηλεϊατρικής, ώστε να παρέχει ολοένα και περισσότερες δυνατότητες σε όλους, ανεξάρτητα με το πού κατοικούν.

Σήμερα, το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής εφαρμόζεται σε 10 Περιφέρειες της χώρας, και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιόνιων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, σε νησιά, όπως η Ανάφη, οι Λειψοί, αλλά και σε δήμους, όπως το Διδυμότειχο και Αρριανών Ροδόπης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα Τηλεϊατρικής καλύπτει, πέραν των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, και τις ομάδες πληθυσμού που θεωρούνται υψηλού κινδύνου (π.χ. παχύσαρκοι, καπνιστές, κ.ά.).

Το πρόγραμμα αφορά τη διαδικασία λήψης εξετάσεων, όπως ένα καρδιογράφημα, μέσω ειδικού εξοπλισμού, σε ασθενείς ενός περιφερειακού ιατρείου και την ηλεκτρονική απόστολή τους στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της Vodafone. Οι ειδικευμένοι ιατροί (για παράδειγμα, καρδιολόγος) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών αξιολογούν τις εξετάσεις και αποστέλλουν τη σύμβουλή τους με τον ίδιο τρόπο.