Οι επιστήμονες μπορεί σύντομα να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν με εγκεφαλικά τεστ ποια παιδιά μπορεί να εξελιχθούν σε εγκληματίες, από την ηλικία των 6 μηνών ακόμα.

Ο ψυχολόγος Dr Adrian Raine είπε ότι εξετάζοντας το μεταιχμιακό σύστημα του παιδιού, το οποίο ελέγχει το συναίσθημα, οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να προβλέψουν αν κάποιος μπορεί να εμφανίσει παραβατική συμπεριφορά στο μέλλον.

«Οι “σπόροι” της αμαρτίας σπέρνονται από μικρή ηλικία» δήλωσε σε επιστημονικό συνέδριο στις ΗΠΑ.
Ο βρετανός επιστήμονας από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, ότι παιδιά ηλικίας μέχρι 3 ετών με προβλήματα στις αμυγδαλές (βασικό μέρος του μεταιχμιακού συστήματος) εμφάνιζαν περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν εγκλήματα μετά από 20 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Dr Raine κάποια στιγμή στο μέλλον «θα είμαστε σε θέση να προβλέπουμε ποια παιδιά ηλικίας 8-10 ετών θα γίνουν εγκληματίες», με αποτέλεσμα να μπορεί να γίνει παρέμβαση με τη βοήθεια ψυχολόγων και ειδικών προκειμένου να αποτραπεί αυτή η συμπεριφορά.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων και σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει σε τροφίμους φυλακών, στους οποίους χορηγήθηκαν τροφές πλούσιες σε αυτά τα λιπαρά, μπορούν να μειώσουν την επιθετική συμπεριφορά των παιδιών κατά ένα τρίτο.

«Είναι πολύ απλό. Κακός εγκέφαλος, κακή συμπεριφορά… αν βελτιώσουμε τη λειτουργία του εγκεφάλου, θα βελτιώσουμε και τη συμπεριφορά» λέει ο Dr Raine.