Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται, η σχέση μας με το μπάνιο μοιάζει να γίνεται όλο και πιο στενή. Είναι ο χώρος στον οποίο θα απολαύσουμε ένα δροσιστικό ντους, ανανεώνοντας τη διάθεσή μας και θα φροντίσουμε για κάθε λεπτομέρεια της ατομικής μας υγιεινής. Ίσως η ανανέωση του συγκεκριμένου χώρου να μοιάζει για κάποιους ένας μικρός γρίφος που καλούνται να λύσουν, αναβάλλοντας τη διαρκώς όταν σκέφτονται ότι απαιτεί κόπο και χρόνο. Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που κρίνει τις μικρές καθημερινές μας στιγμές. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε ριζική ανακαίνιση. Ακόμα και μικρές παρεμβάσεις μπορούν να αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα του χώρου μας.

Αλλάζοντας αξεσουάρ

Μπορείτε για παράδειγμα να αντικαταστήσετε μερικά από τα αξεσουάρ ή να προσθέσετε ορισμένα καινούργια. Να αλλάξετε τη σαπουνοθήκη και στη θέση της να τοποθετήσετε μία καινούργια, η οποία θα ταιριάζει τόσο στη διάθεσή αλλά και στο χώρο σας. Ακόμα όμως και η αντικατάσταση του παλιού ντισπένσερ με νέο, η αγορά μιας καινούργιας κουρτίνας μπάνιου ή ένα καινούργιο χαλάκι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. epiplo

Πώς να πετύχετε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα

Για να φτάσετε στο καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, προσπαθήστε να ταιριάξετε προϊόντα που έχουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι τα αξεσουάρ που ανήκουν στην ίδια σειρά, και παρουσιάζουν εκτός από χρωματικές και σχεδιαστικές ομοιότητες. Εάν πάλι δεν τα καταφέρνετε καλά με τους συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίου, το εξειδικευμένο προσωπικό των Leroy Merlin, μπορεί να σας δώσει τις απαντήσεις που ζητάτε.

Η κουρτίνα του μπάνιου

Δεν αποτελεί μυστικό πάντως ότι η κουρτίνα του μπάνιου μπορεί να προδώσει νέο χαρακτήρα στο μπάνιο μας. Ο λόγος είναι ότι καταλαμβάνει αρκετά μεγάλη επιφάνεια και γεμίζει το μάτι. Μία λάθος επιλογή όμως, μπορεί να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα για τους ίδιους λόγους. Εάν δηλαδή είναι αταίριαστη με τα υπόλοιπα έπιπλα ή αξεσουάρ, είναι πιθανό ότι θα έχει το αντίστροφο από το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. kourtinaΣε κάθε περίπτωση το μυστικό είναι να ακολουθείτε τις χρωματικές αποχρώσεις του χώρου σας, επιλέγοντας χρωματισμούς οι οποίοι δεν είναι έντονοι ή αντίθετοι με τους ήδη υπάρχοντες.

Η ριζική ανακαίνιση

Εάν πάλι επιλέξετε να προβείτε σε ριζική ανακαίνιση το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η αντικατάσταση των επίπλων ή του δαπέδου στο μπάνιο. Αλλά και τα πλακάκια στον τοίχο που μπορούν να μεταμορφώσουν το χώρο. Αυτές οι επιλογές θα αποτελέσουν οδηγό για τα υπόλοιπα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε στη συνέχεια, είτε πρόκειται για το νιπτήρα σας, είτε για τον καθρέφτη, είτε ακόμα και για τη λεκάνη.

Δώστε σημασία στο φωτισμό

Κατά την ανανέωση του χώρου σας, μην παραβλέψετε ένα από τα πιο βασικά σημεία της διακόσμησης. Το φωτισμό. Ειδικά εάν ο χώρος δεν διαθέτει φυσικό φως, φροντίστε να τοποθετήσετε ισχυρό φωτισμό. Αφενός είναι πρακτικός, ειδικά για το γυναικείο φύλο που χρησιμοποιεί πιο συχνά τον καθρέφτη και πρέπει να προσέχει την κάθε λεπτομέρεια στην εμφάνισή του. Αφετέρου όμως ο δυνατός φωτισμός μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεσή και να τονίσει τις λεπτομέρειες ενός καλαίσθητα διακοσμημένου χώρου. central Ό,τι και αν επιλέξετε απευθυνθείτε στα Leroy Merlin. Εκεί θα βρείτε διαθέσιμο ό,τι είναι απαραίτητο για να δημιουργήσετε το μπάνιο που έχετε στο μυαλό σας και να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, κάνοντας το μπάνιο σας όχι μόνο να δείχνει αλλά και να είναι καινούργιο.