Βρισκόμαστε ήδη εν μέσω καλοκαιριού και υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που αφορούν στη διαμόρφωση των εξωτερικών σας χώρων, είτε διαθέτετε κήπο είτε βεράντα, για να μπορέσετε να τους απολαύσετε με την οικογένεια και με τους φίλους σας. «Χτίζοντας» το δικό σας μικροπεριβάλλον, θα βρεθείτε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση. Εκμεταλλευθείτε κάθε εκατοστό χώρου που έχετε διαθέσιμο, κάνοντας τις απαραίτητες προσθήκες ή αλλαγές. Η αισθητική είναι κάτι που θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα σε μία προσπάθεια να επιτύχετε το πιο αρμονικό αποτέλεσμα σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία όπως είναι τα έπιπλα, οι τοίχοι ή άλλα συστατικά του χώρου σας.

Τα βασικά βήματα

Ξεκινήστε, δημιουργώντας ένα χώρο πρασίνου, ο οποίος θα περιλαμβάνει καθιστικό εξωτερικού χώρου. Τοποθετείστε διάφορα δέντρα ή φυτά, ή χρησιμοποιήσετε πέργκολα όπου κρίνετε εσείς απαραίτητο καθώς και ένα μεγάλο τραπέζι φαγητού, μία ψησταριά ή οτιδήποτε άλλο ταιριάζει στις επιθυμίες σας, για περάσετε μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές με τους δικούς σας ανθρώπους. pergola Το μυστικό είναι ότι οι ψηλές κατασκευές με αναρριχώμενα φυτά ή ψηλά δέντρα μπορούν να γεμίσουν αποτελεσματικότερα το χώρο σας, σε αντίθεση με πολλές χαμηλές γλάστρες. Είναι σαν να γεμίζετε ένα δωμάτιο πολλά διαφορετικά και μικρά σε μέγεθος αντικείμενα. Ειδικά για τους μικρούς χώρους υπάρχουν οι λύσεις σε ύψος, οι οποίες χωρούν πολλά διαφορετικά είδη.  Μερικές από αυτές είναι οι κρεμαστές γλάστρες κάθε λογής, καθώς και τα αναρριχώμενα φυτά που θα κάνουν πιο… πράσινες τις περιφράξεις και τους τοίχους σας.

Φτιάχνοντας το δικό σας μικρό παράδεισο

Διαμορφώστε το δικό σας μικρό παράδεισο, απολαμβάνοντας στιγμές με το σύντροφό σας σε μία ρομαντική γωνιά του σπιτιού, την οποία οι ίδιοι έχετε διαμορφώσει με το προσωπικό σας γούστο. Αναζητήστε στα Leroy Merlin μικρές και πολύχρωμες γλάστρες, που θα προσφέρουν ζεστασιά και ζωντάνια στο χώρο. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε καλοκαιρινά βράδια με την παρέα σας, σε μία μοναδική ατμόσφαιρα. Μεγάλα, άνετα τραπέζια, σε γήινους τόνους, σε συνδυασμό με αναπαυτικές καρέκλες με χερούλια, θα δώσουν χαρακτήρα στο σπίτι σας. lmgarden Διακοσμητικά αντικείμενα όπως κεριά σε διαφορετικά μεγέθη, κατάλληλος φωτισμός, βάζα σε ποικίλα σχέδια και χρώματα καθώς και δενδρύλλια, είναι κινήσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά στη φύση. Αλλά και τα Σαββατοκύριακα ο χώρος σας μπορεί να φιλοξενήσει τους φίλους σας και να διοργανώσετε αξέχαστα barbeque. Δημιουργήστε ένα άνετο και φιλόξενο περιβάλλον σε γήινες αποχρώσεις, προτιμήστε πρωτότυπα σχέδια σε σκεύη κουζίνας για να αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις τους καλεσμένους σας. Επιλέξτε το κατάλληλο σκίαστρο που ταιριάζει στη χώρο σας, αφήνοντας μακριά τον δυνατό ήλιο και τη ζέστη. barbeque

Πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη γλάστρα

Για να μπορέσετε να βρείτε τη γλάστρα που ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική σας και να δημιουργείστε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, στα Leroy Merlin θα βρείτε προτάσεις σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και υλικά για κάθε απαίτηση και γούστο.

Ποια γλάστρα πρέπει να αγοράσετε

Η επιλογή της γλάστρας εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος του φυτού που θα φυτέψετε. Αποφασίστε εάν αυτή που θα αγοράσετε, προορίζεται για εσωτερική ή για εξωτερική χρήση, καθώς το υλικό της διαφοροποιείται ανάλογα με τη χρήση. Για εξωτερικού χώρου φυτά αγοράστε γλάστρες με υλικά που αντέχουν στις απότομες εναλλαγές των  θερμοκρασιών, στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στον καύσωνα.

Εξωτερικού χώρου

Οι πήλινες γλάστρες είναι κατάλληλες για όλα τα φυτά. Ωστόσο, αν προορίζονται για εξωτερικό χώρο πρέπει να επιλέξετε ανθεκτικές στον πάγο, πήλινες γλάστρες, γιατί συχνά ραγίζουν κατά τους χειμερινούς μήνες. Οι ξύλινες γλάστρες είναι προτιμότερες για βρώσιμα φυτά όπως το φασκόμηλο, το χαμομήλι, το ρίγανη ή η μέντα). Ωστόσο μειονεκτούν καθότι φθείρονται εύκολα.

Εσωτερικού χώρου

Για τα φυτά εσωτερικού χώρου προτιμήστε κασπώ, καθώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές σε σχέδια και χρώματα, που μπορείτε να τις προσαρμόσετε σχεδόν παντού. Τα κασπώ συλλέγουν τα νερό στο εσωτερικό τους, χωρίς να λερώνουν το χώρο σας, ενώ παράλληλα μπορεί να καλύψουν μια γλάστρα, της οποίας το χρώμα ή το σχέδιο δεν ταιριάζει με τη διακόσμηση του χώρου σας. kaspo