Ήρθαν στην Ελλάδα για να ζήσουν καλύτερα. Άφησαν πίσω τις οικογένειές τους για να δουλέψουν ώστε να μπορούν να φτιάξουν κάποια πράγματα. Στην αρχή αντιμετώπισαν δυσκολίες όμως με τον καιρό κατάφεραν να συνηθίσουν.
«Ποτέ δεν μας πείραξαν οι Έλληνες. Ίσα ίσα που μας βοήθησαν», λέει στο newsbeast.gr ο 34χρονος Μαλίκ, από το Πακιστάν, που τον τελευταίο χρόνο κατάφερε να ανοίξει μαγαζί με cd, dvd καθώς και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας.

«Είμαι στην Ελλάδα δέκα χρόνια και μόλις φέτος κατάφερα να ανοίξω ένα μαγαζί για να μην εξαρτώμαι οικονομικά από τους άλλους. Η σύζυγός μου ήρθε πριν λίγο καιρό από το Πακιστάν μαζί με τον 4χρονο γιο μου», συνεχίζει.

Και προσθέτει ότι τον πρώτο καιρό ζούσε σε ένα σπίτι 45 περίπου τετραγωνικών μαζί με άλλα πέντε άτομα για να μπορέσει να μαζεύει χρήματα και να τα στέλνει στην οικογένειά του.

Όμως, ο 36χρονος συντοπίτης του, Μοχάμεντ, δεν έχει καταφέρει να κάνει πολλά πράγματα. «Αυτή τη στιγμή παίρνω 400 ευρώ το μήνα», λέει στα σπαστά ελληνικά που μιλά. Βρίσκεται 11 χρόνια στην Ελλάδα αλλά τα τελευταία δύο χρόνια το αφεντικό του, του μείωσε το μισθό κατά το ήμισυ.

«Μένω σε ένα διαμέρισμα μαζί με ακόμη ένα άτομο», λέει «και πληρώνουμε 250 ευρώ ενοίκιο. Το αφεντικό μου, βλέπετε, μου έκοψε το μισθό. Τώρα είναι πιο δύσκολα από ποτέ λόγω της κρίσης», συμπληρώνει. Για να τονίσει «Ευτυχώς που δεν έχω οικογένεια».