Στην καταγγελία ότι ανήλικοι πρόσφυγες έπεσαν θύματα εξευτελιστικής αντιμετώπισης από αστυνομικούς προχωρά η δικηγόρος Ηλέκτρα Κούτρα, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook καταγράφει τα όσα συνέβησαν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η καταγγελία αφορά σε πέντε παιδιά από τη Συρία, μεταξύ 9-14 χρονών, «οι οποίοι περπάταγαν από τη σχολική κατάληψη όπου μένουν, στο κέντρο της Αθήνας, προς κοντινό πολιτιστικό χώρο, για να παρουσιάσουν θεατρική παράσταση σχετικά με τις ζωές τους στη Συρία».

«Μεταφέρθηκαν τα παιδιά σε απομονωμένο δωμάτιο από 2 αστυνομικούς, όπου τους ζητήθηκε να γδυθούν τελείως, με διαδοχικές εντολές για κάθε ρούχο. Όταν 2 από αυτά αρνήθηκαν να βγάλουν τα εσώρουχα, η αστυνομία άσκησε σωματική βία εις βάρος τους, και κατόπιν ο ένας υπέκυψε και το αφαίρεσε, ενώ το άλλο συνέχισε να φέρνει αντιρρήσεις και του αφαιρέθηκε το εσώρουχο δια της βίας. Ένα 3ο παιδί επίσης υπέστη σωματική βία, το ανάγκασαν να σκύψει ενώ ήταν γυμνό και στους 4 ζητήθηκε να κάνουν στροφές ενώ ήσαν γυμνοί περισσότερο από μία φορά, για να έχουν οι αστυνομικού την ευκαιρία να έχουν μια καλή παρουσίαση και περιμετρική θέα στα σώματα και τα γενετικά όργανα των παιδιών», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην καταγγελία.

Ολόκληρη η ανάρτηση της δικηγόρου:

elekoutra