Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της Ειδομένης, ενώ εικόνες φτάνουν από την κρατική τηλεόραση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, καθώς τα υπόλοιπα ελληνικά media έχουν αποκλειστεί από την περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Αστυνομία: «Απολύτως ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης. Μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει 340 άτομα με έξι λεωφορεία και προορισμό οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας συνεχίζεται. Πλάνα και φωτογραφίες θα δοθούν από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ».

Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να αδειάσει ο πρόχειρος καταυλισμός στην Ειδομένη, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

Όπως επισήμανε, την τελευταία εβδομάδα μετακινήθηκαν 2.500 άτομα από την Ειδομένη προς κέντρα φιλοξενίας και χθες μερικές εκατοντάδες. Σήμερα υπάρχουν επαρκείς και αξιοπρεπείς χώροι για να διαμείνουν οι άνθρωποι αυτοί, επτά στεγασμένοι και δύο με σκηνές νοτίως των συνόρων, διευκρίνισε. Ερωτηθείς για τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από την Ειδομένη, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι σε τέτοιες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για να συμπληρώσει ότι κρίθηκε πως στην πρώτη φάση της επιχείρησης δεν θα έπρεπε να είναι πολλές κάμερες, εκτιμώντας πως το επόμενο διάστημα τα πράγματα θα είναι πιο χαλαρά.