«ΤΕΙ Χαλκίδας Πέρασα και ΤΕΙ Χαλκίδας θα μείνω», υποστηρίζει με επιστολή του στο newsbeast.gr φοιτητής.

Στην επιστολή του αναφέρεται στο πρόσωπο του υπουργού Παιδείας λέγοντας ότι η Παιδεία «δεν είναι ΠΡΟΠΟ» και τονίζει τα τυπογραφικά λάθη του παρελθόντος σε διάφορες ανακοινώσεις. Σημειώνει δε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί σε καμία περίπτωση το σχέδιο «Αθηνά».

Ακολουθεί η επιστολή του φοιτητή:

«Τα τελευταία χρόνια γίνονταν συζητήσεις για τη μεταφορά του ΤΕΙ Χαλκίδας στο ΤΕΙ Πειραιά και επειδή δεν συνέβαινε, είχε γίνει ανέκδοτο μεταξύ σπουδαστών και καθηγητών. Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από το υπουργείο μία λίστα με το όνομα “Σχέδιο Αθηνά” σύμφωνα με την οποία μεταφέρονται τα τμήματα Ηλεκτρολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Λαμίας και Θήβας αντίστοιχα. Δηλαδή, καλούμαστε 5.000 σπουδαστές να αφήσουμε τους κόπους των προηγούμενων ετών, να αφήσουμε τα σπίτια που έχουμε ενοικιάσει, να αφήσουμε τη δουλειά μας, την οικογένειά μας, να διαγράψουμε τα χιλιόμετρα που έχουμε διανύσει από και προς το ΤΕΙ στοιβαγμένοι στα ΚΤΕΛ και να πάμε σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από το δικό μας.

Αναφορικά, το 80% των σπουδαστών είναι κάτοικοι Αθηνών και το υπόλοιπο κάτοικοι όλης της επικράτειας. Για όσους δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο ΤΕΙ Χαλκίδας, το τμήμα Ηλεκτρολογίας έχει περίπου 2.000 σπουδαστές, 17 άτομα μόνιμο προσωπικό και 20 άτομα έκτακτο. Σε κάθε εξάμηνο το 30% των δηλωθέντων μαθημάτων (εργαστηρίων) δεν γίνονται διότι το 2011 μείωσαν τους έκτακτους καθηγητές και για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν λίστες αναμονής και θέσεις ύστερα από κλήρωση. Εάν γίνει η συγχώνευση την οποία το υπουργείο προωθεί, μιλάμε για την απόλυτη εξαθλίωση του πτυχίου για το οποίο αγωνιζόμαστε.

Πώς τότε 5.000 ηλεκτρολόγοι με μικρότερο αριθμό εκπαιδευτικών θα καταφέρουμε να τελειώσουμε τις σπουδές μας μέσα στα 6 ή 8 χρόνια; Κύριε υπουργέ, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε πως η εκπαίδευση δεν είναι ΠΡΟΠΟ και δεν μπορεί κανένας να παίζει με αυτή. Έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν τα “τυπογραφικά” λάθη να γίνονται νόμοι.

Κάθε μέρα η κατάσταση στα σπίτια μας γίνεται πιο τραγική από αυτά τα “τυπογραφικά” λάθη. Θλιβόμαστε που δείχνετε υπερβάλλοντα ζήλο για την εξαθλίωση των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε κάθε προσπάθεια ώστε να δώσετε το πράσινο φως στα καταστήματα πώλησης πτυχίων τύπου κολεγίων. Από την αναθεώρηση του άρθρου 16, στην τοποθέτηση του ΤΕΙ Χαλκίδας ως εντός Αττικής με σκοπό να μην μπορεί μεγάλη μερίδα φοιτητών να την παρακολουθήσει και τώρα το σχέδιο Αθηνά… Σε κάθε σας προσπάθεια, θα είμαστε απέναντί σας! ΤΕΙ Χαλκίδας Πέρασα-ΤΕΙ Χαλκίδας Θα Μείνω”!».