Δεκάδες ήταν οι εκπαιδευτικοί και ιδίως οι φιλόλογοι και οι νηπιαγωγοί που έσπευσαν να διεκδικήσουν μια από τις θέσεις ΠΕ Φιλολογίας και ΠΕ Νηπιαγωγών στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ του οποίου οι προσωρινοί πίνακες ανακοινώθηκαν χθες.

Μέσα από την επεξεργασία των στοιχείων στην οποία προχώρησε το news.gr προκύπτει ότι για τις 15 θέσεις των φιλολόγων κατατέθηκαν 1.055 αιτήσεις ενώ για τις 155 θέσεις των νηπιαγωγών οι αιτήσεις έφθασαν τις 1.355! Από το μεγάλο όγκο των αιτήσεων αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ανεργία βρίσκεται στα ύψη στις δυο αυτές ειδικότητες. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι κάποιοι από τους πτυχιούχους κατέθεσαν αιτήσεις σε θέσεις ΠΕ Διοικητικών γίνεται αντιληπτό ότι ο αριθμός των ανέργων φιλολόγων και νηπιαγωγών είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Λόγω του αριθμού των αιτήσεων τα απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός μορίων ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κατακτήσουν μια θέση εργασίας με μισθό περίπου 500 ευρώ για 5 μήνες.. Οι 13 από τους 15 φιλολόγους είχαν τριψήφιο αριθμό μορίων ενώ στους νηπιαγωγούς περίπου 70 μόρια χρειάστηκαν υποψήφιοι σε νησιωτικές περιοχές ενώ σε μεγάλα αστικά κέντρα έπρεπε κάποιος να έχει 100 μόρια και περισσότερα.
 
Δείτε τους πίνακες

ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ-ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ.xls

Καλόγηρος Βασίλειος