Σήμερα αναμένεται η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών. Στην Ομάδα, εκτός από συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας, συμμετέχουν, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr και οι αιρετοί των ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ το υπουργείο Παιδείας αναζητά λύση για τους διορισμούς του νέου σχολικού έτους που θα φθάσουν τις 2.500 περίπου. Υπάρχουν αρκετά σενάρια με το ισχυρότερο εξ αυτών ένα σύστημα που θα στηρίζεται στην γραπτή βαθμολογία του διαγωνισμού ΑΣΕΠ επάνω στην οποία θα προσμετρούνται τα μόρια της προϋπηρεσίας με ενιαίο συντελεστή.

Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ενώ σημειώνουμε ότι ο ρόλος της επιτροπής είναι γνωμοδοτικός καθώς τον τελικό λόγο τον έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Θα πρέπει πάντως να ληφθούν άμεσα αποφάσεις καθώς το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει με περισσότερα από 20.000 κενά γεγονός που καθιστά επιτακτικούς τους μόνιμους διορισμούς.

Ως προς το μέτωπο των αναπληρωτών οι πίνακες θα ξεκλειδώσουν και θα προσμετρηθούν τα μόρια της προϋπηρεσίας από το 2010 και έπειτα. Ο αυξημένος κρατικός προϋπολογισμός δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών και ήδη αναζητούνται λύσεις μέσω του ΕΣΠΑ ενδεχομένως και με ανακατανομή χρηματοδοτήσεων.

Καλόγηρος Βασίλειος