Μέχρι τις 30 Ιουνίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για το μεταπτυχιακό «Επιστήμες της Αγωγής» του τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τρεις κατευθύνσεις εκ των οποίων η μια εξ αυτών αφορά την Ειδική Αγωγή «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση − Bilingual Special Education».

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) του ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής» στην κατεύθυνση «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση- Bilingual Special Education» θεωρείται συναφές με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (έγγραφο αριθμ. Πρωτοκόλλου 193598/Δ3/28-11-2014 της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ).

Στην εν λόγω κατεύθυνση, που αναμένεται να έχει μεγάλη ζήτηση, προσφέρονται 40 θέσεις. Οι άλλες δυο κατευθύνσεις είναι οι :

·         Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας

·         Πολιτισμικές Σπουδές-Σημειωτική και Επικοινωνία /Cultural Studies – Semiotics and Communication

Τα δίδακτρα

Για τη φοίτηση στο ΠΜΣ απαιτείται η καταβολή διδάκτρων, σε ημερομηνίες εγκαίρως γνωστοποιημένες, τα οποία ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.700 ευρώ (800 ευρώ με την έναρξη κάθε εξαμήνου και 300 ευρώ επιπλέον στο Γ΄ εξάμηνο, κατά το οποίο εκπονείται η μεταπτυχιακή εργασία).

Χωρίς εξετάσεις η εισαγωγή

Για την εισαγωγή στο εν λόγω μεταπτυχιακό δεν απαιτούνται εξετάσεις. Η εισαγωγή πραγματοποιείται με συνεκτίμηση των προσόντων όπως αυτά προκύπτουν από φάκελο που καταθέτουν οι υποψήφιοι.

Αίτηση και στις τρεις κατευθύνσεις

Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά και στις τρεις κατευθύνσεις (ξεχωριστή ηλεκτρονική αίτηση ανά κατεύθυνση) αποστέλλοντας ένα φάκελο υποψηφιότητας. Για το δικαίωμα συμμετοχής τους οι υποψήφιοι καταβάλουν τέλος συμμετοχής 20 € σε Ειδικό Λογαριασμό του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ημερομηνίες

Οι υποψήφιοι/ες θα υποβάλουν την αίτηση- αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα μόνο ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: http://diaviou.nured.uowm.gr/metaptyxiako/form2014-2015.php  και θα αποστείλουν ή θα καταθέσουν αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά υπ’ αριθμ. 2 έως 6 καθώς και όσα από τα πρόσθετα διαθέτουν κατά το χρονικό διάστημα από 11 Μαΐου έως και 30 Ιουνίου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέχουν στους συνδέσμους:
http://www.nured.uowm.gr, (καρτέλα Μεταπτυχιακά) και http://www.nured.uowm.gr/didaskalianeasellinikis,
http://www.nured.uowm.gr/bilingualspecialeducation, http://semiotics.nured.uowm.gr  ή να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΠΜΣ του Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ώρες συνεργασίας 11:00-13:00, τηλ.: 2385055115, αρμόδια κ. Π. Τερζή).

Διαβάστε την προκήρυξη εδώ.

Καλόγηρος Βασίλειος