Δυο Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευτικούς, προσφέρουν τα Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για το Διατμηματικό μεταπτυχιακό «Επιστήμες της Αγωγής: Επαγγελματική μάθηση και καινοτομίες στην εκπαίδευση» και για το μεταπτυχιακό «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία».

Ποιοι γίνονται δεκτοί;

Στο ΠΜΣ «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία» γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων και άλλων Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Επίσης, υποψήφιοι μπορούν να είναι φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι/ες αναμένεται να αποκτήσουν το πτυχίο/δίπλωμά τους μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταθέσουν σχετική βεβαίωση ολοκλήρωσης της φοίτησής τους. Οι κάτοχοι τίτλου Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από το ΔΟΑΤΑΠ.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Επαγγελματική μάθηση και καινοτομίες στην εκπαίδευση» οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών ή Δημοτικής Εκπαίδευσης ή άλλων ομοειδών Πανεπιστημιακών Τμημάτων (Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Ειδικής Αγωγής) και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής (Βρεφονηπιοκομίας, Λογοθεραπείας, Προσχολικής Αγωγής) ή ομοταγών τμημάτων της αλλοδαπής. Επίσης, μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπηρετούντες εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης που έχουν συμπληρώσει πενταετή προϋπηρεσία. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν και τελειόφοιτοι φοιτητές και φοιτήτριες, αρκεί να προσκομίσουν τον τίτλο σπουδών σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν τις εξετάσεις στην ξένη γλώσσα και στο γνωστικό αντικείμενο.

Εισαγωγή – τρόπος επιλογής

Η εισαγωγή στα δυο μεταπτυχιακά προγράμματα πραγματοποιείται με γραπτές εξετάσεις καθώς και με συνεκτίμηση προσόντων των υποψηφίων. Επίσης στο ΜΠΣ Επαγγελματική μάθηση και καινοτομίες στην εκπαίδευση υπάρχει και προφορική συνέντευξη με βαρύτητα 20%.

Αιτήσεις

Επαγγελματική μάθηση και καινοτομίες στην εκπαίδευση: Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά και θα αποστείλουν ή θα καταθέσουν αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά υπ’ αριθμ. 3 έως 6 κατά το χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι και την 31η Μαΐου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία: Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από την 1η Μαΐου 2015 μέχρι και την 30η Ιουνίου 2015. Η αίτηση υποψηφιότητας πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://edumal.eled.uowm.gr.

Δίδακτρα

Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία: Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 2.000€, τα οποία θα καταβάλλονται σε τρεις δόσεις (μέσω διαδικασίας που θα υποδειχθεί): Α’ δόση: 800 €, μετά από την ανακοίνωση των επιτυχόντων/ουσών και πριν από την εγγραφή τους στο ΠΜΣ, Β’ δόση: 800 €, στην έναρξη του Β‟ εξαμήνου (1ο δεκαπενθήμερο), Γ’ δόση: 400 €, πριν από την έναρξη του Γ’ εξαμήνου και τη διαδικασία ανάθεσης της ευθύνης εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας. Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση μη εγγραφής ή διακοπής της φοίτησης, το ποσό των διδάκτρων το οποίο έχει ήδη καταβληθεί, δεν επιστρέφεται.

Επιστήμες της Αγωγής: Επαγγελματική μάθηση και καινοτομίες στην εκπαίδευση: Στην προκήρυξη δε γίνεται αναφορά σε δίδακτρα

Περισσότερες πληροφορίες

Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία

Επαγγελματική μάθηση και καινοτομίες στην εκπαίδευση

Καλόγηρος Βασίλειος