Απολύτως αναγκαία κρίνεται η στελέχωση των Ιδρυμάτων, ενταγμένη σε ένα συνολικό σχεδιασμό για τη λειτουργία και την ανάπτυξη των ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Εντός αυτού του πλαισίου το ΥΠΟΠΑΙΘ σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, μεριμνά για τη διευθέτηση του ζητήματος των εκκρεμών διορισμών μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Παράλληλα ο υπουργός υπογραμμίζει ότι οι νόμοι της μνημονιακής περιόδου που ίσχυσαν είχαν ως συνέπεια σοβαρούς και επιζήμιους περιορισμούς για τα ΑΕΙ σχετικά με την πολιτική προσλήψεων και όχι μόνο.

Βουλευτές του ΚΚΕ επεσήμαναν σε ερώτησή τους ότι από πενταετίας εκκρεμεί διορισμός μελών Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού των ΤΕΙ. Συγκεκριμένα το 2009 εκλέχτηκαν 85 μέλη ΕΤΠ για τη στελέχωση των ΤΕΙ σε όλη την επικράτεια αλλά δυστυχώς έως σήμερα παραμένουν στο καθεστώς των εκλεγμένων – αδιόριστων, αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει στο διορισμό τους.

Καλόγηρος Βασίλειος