Αλλάζουν και οι διευθυντές των σχολείων για το νέο σχολικό έτος 2015-16 ενώ η επιλογή τους θα γίνει πιλοτικά από τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Η παραπάνω είδηση βγήκε από τη συνάντηση που είχαν Σύλλογοι Π.Ε και Δ.Ε μετά από παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου, με τον Διευθυντή του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κ. Πιλάλη και τον Σύμβουλο κ. Σκλάβο.

Η ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε 15 μέρες περίπου στη Βουλή ενώ το Σεπτέμβριο θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα που θα προβλέπει τις αρμοδιότητες των στελεχών εκπαίδευσης και τον τρόπο επιλογής τους για τις επόμενες σχολικές χρονιές (2016 – 17 και έπειτα).

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας Γιώργος Χρόνης οι υπάρχοντες Διευθυντές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη θέση που υπηρετούν τώρα ως Διευθυντές ή στην οργανική τους θέση ως υποψήφιοι. Θα υπάρξει πρόβλεψη για τις σχολικές μονάδες που δε θα υπάρξει υποψήφιος για τη θέση του Διευθυντή.

Επίσης οι συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση θητείας των στελεχών εκπαίδευσης( Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ).

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης θα υπάρξει εντός της ημέρας δελτίο τύπου.

Θυμίζουμε ότι το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στα άμεσα μέτρα για την Α/θμια και Β/θμια ανέφερε για τους Διευθυντές των σχολείων ότι θα έπρεπε να υπάρξουν αλλαγές στο ισχύον πλαίσιο με την άμεση τροποποίηση δια νόμου των αρμοδιοτήτων τους, ο ρόλος τους είναι συντονιστικός.

Παραμένουν μέχρι τη λήξη της θητείας τους, δηλαδή τον Ιούνιο του 2015. Θεσμοθέτηση κριτηρίων στα οποία να συμπεριλαμβάνεται με βαρύνουσα σημασία η άποψη του Συλλόγου διδασκόντων. Προς διερεύνηση η θεσμοθέτηση ορίου δύο συνεχιζόμενων θητειών.

Καλόγηρος Βασίλειος