Η αξιολόγηση της σωματικής διάπλασης των μαθητών στο Νηπιαγωγείο παίρνει άλλη διάσταση μέσα από ένα ολοκαίνουριο διδακτικό σενάριο που δημιουργήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του 1ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης!

Το διδακτικό αυτό σενάριο με τίτλο «Μετρήσεις… μετρήσεις… μετρήσεις» είναι πλέον διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΕΥΖΗΝ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους Νηπιαγωγούς που θέλουν να συνδυάσουν την υλοποίηση των μετρήσεων του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ στο σχολείο τους με μια σειρά από διαδραστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές τους.

Το διδακτικό σενάριο έχει ως κεντρικό άξονα τις μετρήσεις του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ, ενώ παράλληλα επεκτείνεται και αλληλεπιδρά με τα προγράμματα σχεδιασμού και ανάπτυξης δραστηριοτήτων των γνωστικών αντικειμένων της Γλώσσας, των Μαθηματικών, της Μελέτης Περιβάλλοντος και της Δημιουργίας & Έκφρασης. Περιλαμβάνει συνολικά 8 δραστηριότητες διάρκειας περίπου 4 ωρών, με ευελιξία αυξομείωσης της χρονικής τους διάρκειας ανάλογα με το ενδιαφέρον των παιδιών. Οι δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος του Νηπιαγωγείου.

Σκοπός των δραστηριοτήτων είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τις μετρήσεις, τις κατηγοριοποιήσεις και τις συγκρίσεις μεγεθών, καθώς και να προβούν σε εκτιμήσεις και προβλέψεις προκειμένου να επιλύσουν καθημερινά προβλήματα και να συνειδητοποιήσουν την αξία των μετρήσεων στην καθημερινή ζωή. Απώτερος στόχος του σεναρίου είναι να διευρύνει τον γλωσσικό ορίζοντα των νηπίων, καθώς και να προάγει την ολόπλευρη σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη και τη μετέπειτα στάση τους απέναντι στη μάθηση.

Για πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: http://eyzin.minedu.gov.gr/
e-mail: [email protected]
Facebook