Το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης State University of New York / Empire State College ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για το Εαρινό Εξάμηνο 2015.

Το New York College έχει συμπληρώσει 26 χρόνια σταθερής συνεργασίας με το Empire State College του State University of New York του μεγαλύτερου κρατικού πανεπιστημίου των ΗΠΑ και προσφέρει Bachelor 4ετούς φοίτησης με διεθνή αναγνώριση και την εγγύηση ποιότητας του αμερικανικού εκπαιδευτικού συστήματος. Το New York College έχει δώσει την ευκαιρία σε ένα μεγάλο αριθμό φοιτητών να αποκτήσουν γνήσιο Αμερικανικό πτυχίο από το μεγαλύτερο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής με σπουδές στην Ελλάδα.

• Δυνατότητα μεταφοράς μαθημάτων (transfer credits) από ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολλέγια
• Προνομιακά δίδακτρα για φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ και φοιτητών από επαρχία
• Επιλογή πρωινού, μεσημεριανού ή απογευματινού τμήματος σπουδών

Υπεύθυνη Προγράμματος: Dr. Karolyn Andrews, Academic Coordinator of State University of New York – ESC in Athens

Department of Humanities, Social & Health Sciences (Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές & Επιστήμες Υγείας)

– BS in Psychology
– BA in Communications
– BA in Communication: Mass Media Production
– BA in International Relations

Σπουδές Ψυχολογίας

Με τη σφραγίδα ποιότητας πανεπιστημίων όπως το State University of New York, Empire State College στο New York College τα προπτυχιακά προγράμματα σε ψυχολογία συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εφαρμογή σε εγκεκριμένα κέντρα ψυχικής υγείας και κοινωνικής υποστήριξης, με την εγγύηση και αξιοπιστία της αμερικανικής και βρετανικής εκπαιδευτικής κοινότητας. Ισχυρό πλεονέκτημα αποτελεί η ομάδα καθηγητών του Τμήματος Ψυχολογίας με ερευνητική, επαγγελματική και διδακτική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το New York College, πέρα από τα ακαδημαϊκά προγράμματα σε ψυχολογία, οργανώνει επιστημονικές εκδηλώσεις που άλλοτε απευθύνονται σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και άλλοτε σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας/νοσηλευτές/παιδαγωγούς.

Οι απόφοιτοι ψυχολογίας απασχολούνται σε συμβουλευτικά κέντρα, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ως στελέχη επιχειρήσεων, στην επικοινωνία και μάρκετινγκ, σε κλινικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, και ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι απόφοιτοι του New York College με πτυχίο σε ψυχολογία μπορούν να αποκτήσουν την επαγγελματική ισοτιμία βάσει της διαδικασίας που προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επιπλέον οι απόφοιτοι με BSc Hons μπορούν να αποκτήσουν Graduate Basis for Chartered Membership στη Βρετανική Ψυχολογική Κοινότητα (BPS).

Σπουδές Επικοινωνίας

Η αποστολή του Τμήματος Επικοινωνίας του New York College είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας και σύγχρονα προπτυχιακά προγράμματα σε συνεργασία με Αμερικανικά και Βρετανικά Πανεπιστήμια, με στόχο να εφοδιάσει τους φοιτητές με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να συμβάλουν σημαντικά στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον εργασίας.

Το Τμήμα Επικοινωνίας του New York College χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι οι αρχές της βασικής επικοινωνίας συνυπάρχουν με τα ΜΜΕ, την επιστήμη και την τεχνολογία και προωθεί την επαγγελματική κατάρτιση, με έμφαση στον πολυπολιτισμικό και διεπιστημονικό χαρακτήρα του κλάδου.

Η διαφορετικότητα του φοιτητικού πληθυσμού, οι ακαδημαϊκές δραστηριότητες των καθηγητών, το πλήθος διαλέξεων και σεμιναρίων καθώς και τις επαφές της με τον αγορά εργασίας έχουν εξασφαλίσει την υψηλή φήμη των προγραμμάτων.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Επικοινωνίας απασχολούνται σε εταιρίες, οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις στα τμήματα επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και διαφήμισης, ως σύμβουλοι επικοινωνίας, στα ΜΜΕ, σε διεθνείς οργανισμούς, επιχειρήσεις και πολυεθνικές εταιρίες.

Σπουδές Διεθνών Σχέσεων

Σε συνεργασία με το Empire State College του μεγαλύτερου Κρατικού Πανεπιστημίου των ΗΠΑ, το State University of New York και επωφελούμενο από τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το New York College προσφέρει ένα πλούσιο πολιτιστικό, ιστορικό και πολιτικό περιβάλλον για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν το πεδίο των διεθνών σχέσεων.

To Τμήμα δίνει στους φοιτητές μια ποικιλία ευκαιριών για μάθηση και πρόσβαση σε πηγές, όπως σεμινάρια και διαλέξεις από ειδήμονες στη περιφερειακή πολιτική, επιτόπιες επισκέψεις, ευκαιρίες πρακτικής άσκησης, και διαπολιτισμικές επαφές εφόσον αποτελεί το τμήμα του New York College με τους περισσότερους ξένους φοιτητές και αποφοίτους με διεθνείς καριέρες.

Οι απόφοιτοι Διεθνών Σχέσεων απασχολούνται σε εταιρίες, οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις στα τμήματα που ασχολούνται με οικονομική, κοινωνική, εμπορική και διαπολιτισμική ανάπτυξη, κρατικούς φορείς, συμβουλευτικές εταιρίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτικές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμούς όπως Ε.Ε., UNESCO και NATO. Οι πτυχιούχοι Διεθνών Σχέσεων αποκτούν δεξιότητες όπως ανάλυση, έρευνα, επαγγελματική γραφή και γνώση άλλων πολιτισμών και γλωσσών που είναι πολύτιμες για τους εργοδότες. Δεδομένης της πολυπλοκότητας των σχέσεων μεταξύ χωρών, οργανισμών και επιχειρήσεων στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, η κατάσταση στην αγορά εργασίας για τους πτυχιούχους Διεθνών Σχέσεων είναι ιδιαίτερα ευοίωνη.

Αιτήσεις εγγραφών πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που προηγείται της έναρξης των μαθημάτων τον Οκτώβριο κάθε ακαδημαϊκού έτους.

NEW YORK COLLEGE
ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αμαλίας 38 Σύνταγμα, Τ.Κ 10558
Τηλ. 210 3225961-2 Φαξ. 210 3233337
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Θεσσαλονίκης 286, 177 78
Τηλ.: +(30) 210 48 38 071 Fax: +(30) 48 200 67
E-mail: [email protected]

NEW YORK COLLEGE
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διεύθυνση
Κατσιμίδη 6, Τ.Κ 54639
Τηλ. 2310 889879 Φαξ. 2310 835211
E-mail: [email protected]

Website: www.nyc.gr

Το New York College στα social media
Facebook: www.facebook.com/nyc.gr
YouTube: www.youtube.com/nycath
Twitter: twitter.com/nyc_gr