Έξι χρόνια περιμένουν οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν ως σχεδιαστές – αξιολογητές στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010, για να τους καταβληθεί η προβλεπόμενη αποζημίωση.

Το θέμα έφθασε στη Βουλή από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδη, Πετράκο, Κουράκη που ζητούσαν να μάθουν τις ενέργειες του υπουργείου Παιδείας ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς.

Το συνερωτώμενο υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε ότι αρμόδιο για να δώσει απαντήσεις είναι το Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος λοιπόν, μετά από ενημέρωση που είχε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, γνωστοποίησε γραπτώς ότι το Υπουργείο Παιδείας εργάζεται για τη διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος.

Παράλληλα αναφέρει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δημιουργεί κώλυμα στην καταβολή των αμοιβών των Σχεδιαστών-Αξιολογητών. Σε αυτούς, οι οποίοι ήταν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αντιστοιχούσε μηνιαία αποζημίωση για όσο χρονικό διάστημα ασκούσαν τα καθήκοντά τους ανάλογα με τα τμήματα που λειτουργούσαν σύμφωνε με την Υπουργική Απόφαση του 2008, που όριζε το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της ΠΔΣ για την περίοδο 2008-2010.

Με την παρ.1 του άρθρου 9 του ν.3408/2005 καταργήθηκε το άρθρο 10 του ν.3205/2003 που αφορούσε αμοιβή για εργασία πέρα από τα συνήθη καθήκοντα, η οποία ήταν δυνατό να ανατεθεί σε υπαλλήλους σύμφωνα με απόφαση του οικείου Υπουργού.

Όπως προειπώθηκε στη γραπτή απάντηση το υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι το ΥΠΑΙΘ εργάζεται για τη διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος.

Καλόγηρος Βασίλειος