Για ριζική ανακατάταξη των πινάκων αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονικά και συνθήκες αποκλεισμού εκπαιδευτικών από την εργασία κάνουν λόγο σε ερώτηση τους τέσσερις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Βαμβακά, Κανελλοπούλου, Πάντζας, Φωτίου) με αφορμή την μετατροπή των συμβάσεων 201 αναπληρωτών ειδικής εκπαίδευσης από μειωμένο σε πλήρες ωράριο.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος δημιουργεί άνισες σχέσεις και υποβάλλει τεχνητούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, αφού απέκλεισε από την εργασία δεκάδες εκπαιδευτικούς οι οποίο είχαν καταθέσει αιτήσεις για να προσληφθούν ως πλήρους ωραρίου ενώ την ίδια στιγμή πριμοδοτεί επί της ουσίας με επιπλέον μοριοδότηση όσους αρχικά προσελήφθησαν με σύμβαση μειωμένου ωραρίου.

Η απόφαση αυτή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία εκμεταλλευόμενη την πραγματική αγωνία των εκπαιδευτικών για να εργαστούν στα σχολεία, μεθοδεύει ενέργειες οι οποίες υπηρετούν σκοπούς που δε συνάδουν με το αίσθημα δικαίου.

Οι βουλευτές ότι τέτοιες νομοθετικές παρεμβάσεις έρχονται σε αντίθεση με την αρχή της αξιοκρατίας και προκαλούν σοβαρά ερωτήματα ως προς την πραγματική στόχευση του Υπουργείου ενώ δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι η εγκύκλιος δημιουργεί ανισότητες από τη στιγμή που τα κενά στην ειδική εκπαίδευση είναι πολύ περισσότερα από τις πιστώσεις που διέθεσε το ΥΠΑΙΘ.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν το σκεπτικό της έκδοσης εγκυκλίου που αναβάθμισε τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου σε πλήρες καθώς και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο υπουργός ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να επανέλθει η ισονομία των υποψηφίων.

Καλόγηρος Βασίλειος