Αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων στα Λύκεια θα καταθέσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων μέσα στην εβδομάδα σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το newsbeast.gr από τον πρόεδρο του Συνδέσμου τον κ. Δασκαλάκη.

Να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας μετά και από τη θετική γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής προχώρησε στην έγκριση επισκέψεων στα Λύκεια για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (DEREE).

Στο έγγραφο σημειώνεται ότι οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο:

α) τη διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά,Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία, κ.ά.),

β) την παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ και

γ) την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου.

Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται ότι δεν επιτρέπεται η διανομή διαφημιστικού υλικού ενώ με νέο έγγραφό του, στις 12 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο διευκρινίζει ότι η πραγματοποίηση επισκέψεων από φορείς, όπως το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, σε Λύκεια ανά την ελληνική επικράτεια για το σχολικό έτος 2014-2015 θα πραγματοποιείται μόνο ύστερα από πρόσκληση των ΚΕΣΥΠ, των συμβούλων ΣΕΠ και των παιδαγωγικών ομάδων των Λυκείων που υλοποιούν προγράμματα στο πλαίσιο των δράσεων Αγωγής Σταδιοδρομίας (Α.Σ.), εφόσον οι δραστηριότητες που προσφέρονται από τους φορείς εμπίπτουν θεματικά και υποστηρίζουν ουσιαστικά τις δραστηριότητες που υλοποιούνται από τους ανωτέρω.

O κ. Δασκαλάκης δήλωσε στο newsbeast.gr ότι συμφωνεί με την πραγματοποίηση των επισκέψεων στα Λύκεια για αυτό άλλωστε και ο Σύνδεσμος προχωρά στην κατάθεση αιτήματος αρκεί το δικαίωμα αυτό να δίνεται σε όλα τα Κολέγια.

                                                                                                                              Καλόγηρος Βασίλειος