Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα νομικά και τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν και ευελπιστούμε ότι θα καταστεί δυνατό να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα πιο πάνω αναφέρονται σε απάντηση της υφυπουργού κα Γκερέκου σε ερώτημα για τον κλάδο των εκπαιδευτικών ΠΕ18.41 Δραματικής Τέχνης και συγκεκριμένα για τους αποφοίτους του 2005 και έπειτα, όπως αναφέρουν οι ερωτώντες Βουλευτές, που δεν μπορούν να ενταχθούν στους κλάδους αναπληρωτών και ωρομισθίων καθώς απαιτείται ισοτιμία των πτυχίων Δραματικής Τέχνης από φορέα που έχει καταργηθεί.

Η κα Γκερέκου γνωστοποιεί ότι το αρμόδιο όργανο για την ισοτιμία , το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σταμάτησε να χορηγεί τις εν λόγω ισοτιμίες πριν από την κατάργησή του .

Η εκτίμηση του υπουργείου Πολιτισμού είναι ότι πράγματι γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των αποφοίτων με τα ίδια ουσιαστικά προσόντα και ότι το ερώτημα των Βουλευτών είναι εύλογο.

«Εκτιμούμε ότι και το Υπουργείο Παιδείας μοιράζεται τον ίδιο προβληματισμό καθώς το εν λόγω ζήτημα έχει τεθεί στις επαφές που γίνονται μεταξύ των στελεχών των δυο Υπουργείων» τόνισε η κα Γκερέκου.


Καλόγηρος Βασίλειος