Ποσό ύψους 340.000 ευρώ θα διατεθεί μέσω ΕΣΠΑ για τη διεξαγωγή επιµορφωτικών σεµιναρίων υπό τον τίτλο «∆ιαφάνεια και Αντιδιαφθορά για Καλή ∆ιακυβέρνηση σε κρίσιµους τοµείς της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης – Αστυνοµία».

Στο πλαίσιο της δράσης προβλέπεται να διεξαχθεί επιµορφωτικό πρόγραµµα ολιστικής προσέγγισης µε κεντρικούς άξονες την Καταπολέµηση της ∆ιαφθοράς (Anticorruption) και την προαγωγή της Καλής ∆ιακυβέρνησης (Good Governance).

Το πρόγραµµα θα απευθύνεται σε αποφοίτους της Σχολής Αξιωµατικών της Ελληνικής Αστυνοµίας (Σ.Α.Ε.Α.), που υπάγεται διοικητικά στην Αστυνοµική Ακαδηµία και θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα προκειµένου να καταδειχθεί κατά πόσο είναι κατανοητό, εύληπτο και εύχρηστο από τους εκπαιδευόµενους Αξιωµατικούς.

Μετά την ολοκλήρωση των σεµιναρίων, θα ακολουθήσει αξιολόγηση του πιλοτικού προγράµµατος, µε βάση την τελική µορφή που θα λάβει, ώστε να εξεταστεί στη συνέχεια εάν, µε αντίστοιχη µεταβολή του νοµικού πλαισίου που διέπει το εκπαιδευτικό πρόγραµµα της Σ.Α.Ε.Α., µπορεί, σε συνεννόηση και µε την Αστυνοµική Ακαδηµία, να ενταχθεί, στο σύνολό του ή µαθήµατά του, στο κανονικό πρόγραµµα µαθηµάτων του 4ου έτους σπουδών της Σχολής Αξιωµατικών της Ελληνικής Αστυνοµίας, υπό τις προϋποθέσεις και µε την προβλεπόµενη για την εν λόγω Σχολή διαδικασία.

Τα σεµινάρια προβλέπεται να περιλαµβάνουν θεωρητική εκπαίδευση µε διαλέξεις, διαδραστική διδασκαλία, επίλυση αποριών και πρακτικών ζητηµάτων, καθώς και πρακτική εκπαίδευση µέσω εργαστηρίων και προσοµοιώσεων.

Στο πλαίσιο του προγράµµατος θα διεξαχθεί ταχύρρυθµη ανίχνευση αναγκών των προς εκπαίδευση αποφοίτων της Σχολής Αξιωµατικών µέσω ερωτηµατολογίων και θα συνταχθεί µελέτη εφαρµογής για να διαπιστωθούν γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις και αντιλήψεις που πιθανόν να διαφοροποιούνται ανάµεσα στους υπηρετούντες σε κέντρο και περιφέρεια.