Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αρμοδιότητες του νέου υφυπουργού Παιδείας κ. Γεωργαντά. Συγκεκριμένα του ανατίθεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν:

1. Στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

2. Στην εποπτεία και συντονισμό της δράσης της Εθνικής Επιτροπής Διά Βίου Μάθησης του Εθνικού Συστήματος Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

3. Στην εποπτεία και συντονισμό του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

4. Στην Αυτοτελή Διεύθυνση Παιδείας, Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Ξένων και Μειονοτικών Σχολείων της Γενικής Γραμματείας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όλες οι αρμοδιότητες που ανατίθενται στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιο Γεωργαντά, με το παρόν άρθρο, ασκούνται αποκλειστικά από αυτόν.

Επίσης στις αρμοδιότητες που ανατίθενται στον καθένα από τους δύο Υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και Γεώργιο Γεωργαντά περιλαμβάνονται και αυτές του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, καθώς και της συνυπογραφής διαταγμάτων και αποφάσεων που ανάγονται σε αντικείμενα αρμοδιοτήτων που ανατίθενται αντιστοίχως στον καθένα και εκδίδονται από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς ή Υφυπουργούς, με εξαίρεση τις αρμοδιότητες που ασκούνται παράλληλα και από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στους Υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και Γεώργιο Γεωργαντά , εξαιρούνται και υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων αυτές που αφορούν:

α. Στον διορισμό και εποπτεία των διοικήσεων όλων των εποπτευομένων από το Υπουργείο, Οργανισμών, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και αποκεντρωμένων Δημοσίων Υπηρεσιών.

β. Στη συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων και Επιτροπών.

γ. Στην κατανομή θέσεων προσωπικού κατά υπηρεσιακή μονάδα.

δ. Στη σύσταση, αναδιάρθρωση και κατάργηση των Ειδικών Γραμματειών του Υπουργείου και τον ορισμό των Ειδικών Γραμματέων»