Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιμένει το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών σε Αθμια και Βθμια Εκπαίδευση αλλά και σε προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών.

Ήδη ο Υπουργός Παιδείας έχει καταθέσει αίτημα ώστε να προχωρήσει στην πρόσληψη 1.000 αναπληρωτών αξιοποιώντας τις άδειες άνευ αποδοχών που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις 1.000.

Φυσικά αυτή δεν είναι η μοναδική ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας καθώς ήδη επέστρεψαν 86 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στις σχολικές αίθουσες από τις υπηρεσίες που είχαν αποσπαστεί ενώ εγκρίθηκαν μόνο 50 περίπου άδειες για σοβαρούς λόγους υγείας αν και τα αιτήματα έφθασαν τα 350.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας να δοθούν 300 ευρώ για τη στήριξη των μονίμων εκπαιδευτικών που θα θελήσουν «να διδάξουν στο σχολείο της γειτονίας τους χωρίς να διακόπτεται η άδεια» όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Αυτοί τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί που έχουν άδεια ανατροφής ανέρχονται σε περίπου 3000. Το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει ότι δεν θα είναι μεγάλος ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα επιλέξουν να επιστρέψουν στα σχολεία με το θέλγητρο των 300 ευρώ. Ωστόσο, όπως μας ανέφεραν παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, ένας αριθμός της τάξης των 300 – 350 ατόμων θα συμβάλει στον περιορισμό των κενών.