Σε 19 φορείς απευθύνεται η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την διάθεση αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε σχολεία.

Οι φορείς είναι οι ακόλουθοι:

1. Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Ανεξάρτητα Τμήματα ΚΥ ΥΠΑΙΘ

2. ΠΔΕ όλης της χώρας

3. ΔΔΕ όλης της χώρας

4. Πανεπιστήμια – ΤΕΙ της χώρας

5. ΑΣΠΑΙΤΕ

6. Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης

7. Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας

8. ΙΚΥ

9. ΔΟΑΤΑΠ

10. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

11. Ι.Τ.Υ.Ε.

12. Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

13. ΙΝΕΔΙΒΙΜ

14. Ι.Ε.Π.

15. Ακαδημία Αθηνών

16. Μητροπόλεις

17. Αρχιεπισκοπές

18. Ιερά Σύνοδος

19. Διορθόδοξο Κέντρο Εκκλησίας της Ελλάδος

Πρόκειται για το δεύτερο μέτρο του Υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των κενών. Δεν πρόκειται για υποχρεωτική διάθεση εκπαιδευτικών καθώς όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο καλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να διατεθούν ως τη λήξη του διδακτικού έτους σε σχολικές μονάδες του Νομού όπου υπηρετούν, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, όπως το δηλώσουν εγγράφως και αποστείλουν αίτηση στη Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήματα Γ’ με τηλεομοιοτυπία ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από 03-11-2014 έως και 10-11-2014.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα διατεθούν κατά τα ανωτέρω και ανάλογα με τις ανάγκες τις υπηρεσίας, θα προσφέρουν διδακτική υπηρεσία σε σχολικές μονάδες σύμφωνα με το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό τους ωράριο και θα λάβουν τις μονάδες μετάθεσης για δυσμενείς συνθήκες που αντιστοιχούν στην απόσπασή τους, δηλαδή στις υπηρεσίες και τους φορείς σύμφωνα με τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις, εκτός κι αν αυτές υπολείπονται της σχολικής μονάδας στην οποία θα διατεθούν.

Επίσης, θα ακολουθήσουν το καθεστώς αδειών των εκπαιδευτικών για τις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα, καθώς και των θερινών διακοπών εργασίας