Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών έδωσε ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ και εκ νέου υποψήφιος κ. Κορδής.

Ο αιρετός αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα ότι «θα συμφωνήσουμε όλοι ότι δεν είναι δικαίωμα κανενός να αφήνει μια τάξη κενή! Και πολύ περισσότερο του υπουργείου την ώρα που μιλάμε για 3.500 κενά στην εκπαίδευση σήμερα! Οι τάξεις μένουν κενές όταν υπάρχουν μηδενικοί διορισμοί και όχι φυσικά από κάποιες περιορισμένες παραιτήσεις εκπαιδευτικών με πολύ σοβαρά προβλήματα!»

Ο κ. Κορδής στο μακροσκελές κείμενό του τοποθετείται και για το επιχείρημα του υπουργού ότι οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία του σχολείου. Το επιχείρημα αυτό έχει μια προφανή απάντηση τονίζει ο κ. Κορδής:

«Οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές στην εκπαίδευση έχουν προκαλέσει τα πραγματικά προβλήματα στο Δημόσιο Σχολείο με τους μηδενικούς διορισμούς, τα χιλιάδες κενά σε όλη την εκπαίδευση, τις σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία, το στοίβαγμα των μαθητών σε τμήματα 26 και 27 μαθητών και όχι φυσικά οι παραιτήσεις λίγων εκπαιδευτικών!»

«Η μη ικανοποίηση των αιτήσεων στερεί από τους εκπαιδευτικούς, το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ορίσουν αυτοί τις ζωές τους και τις συνθήκες διαβίωσής τους αποχωρώντας με αξιοπρέπεια από το σχολείο! Το γεγονός αυτό δυστυχώς δεν κατανοεί η Διοίκηση του Υπουργείου που αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως απρόσωπους αριθμούς! Η «συνέπεια» του υπουργείου επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η αναπομπή της πράξης 31 στις 24/10/14 ζητά να γίνει επανεξέταση των αιτήσεων μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους υγείας ενώ η αναπομπή της πράξης 32 που προηγήθηκε δε βάζει τέτοια δικλείδα!» αναφέρει μεταξύ των άλλων ο κ. Κορδής

Ο αιρετός δεν παραλείπει να σχολιάσει το γεγονός ότι ο υπουργός μάλλον αγνοεί ότι οι αιτήσεις παραιτήσεως των εκπαιδευτικών έγιναν φέτος αυστηρά από τις 20-30 Απριλίου ενώ μετά τις αναπομπές οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι 125 και όχι φυσικά 300 όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.