«Αύριο ένα κύμα αναπληρωτών θα πάει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ως την Παρασκευή ένα άλλο κύμα θα πάει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας στη ΝΕΡΙΤ επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του newsbeast.gr για νέες προσλήψεις αναπληρωτών την τρέχουσα εβδομάδα.

Όπως έχουμε γράψει το Υπουργείο έχει ζητήσει τα κενά των εκπαιδευτικών από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε να προχωρήσει μέχρι την Παρασκευή σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτης μέσω facebook έδωσε την πληροφορία ότι αναμένεται να προσληφθούν για το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης 460 εκπαιδευτικού της ειδικότητας δασκάλων Ειδικής Αγωγής, 160 Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής ενώ θα γίνουν και 250 προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια. Οι προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια θα ανακοινωθούν σήμερα 7/10.

Τα αιτήματα για την Παράλληλη Στήριξη ανέρχονται σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας στα 4.000 και το Υπουργείο μπορεί να καλύψει τα 1500 εξ αυτών μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι με την έναρξη του σχολικού έτους δημιουργήθηκαν 300 κενά από εγκυμοσύνες ενώ 400 άτομα έπρεπε να μετακινηθούν γιατί είχαν εκλεγεί στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Σήμερα λοιπόν έχουμε φτάσει να καλύψει τις 12.000 θέσεις των κενών, υπάρχουν ακόμη κενά τα οποία στην πορεία θα αντιμετωπίσουμε γιατί έχουμε ακόμη κάποια διαθέσιμα, για να στείλουμε αναπληρωτές. Ο στόχος που έθεσε ο κ. Λοβέρδος στις 15 του μήνα να έχουμε κλείσει τα κενά τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε» τόνισε ο Υφυπουργός ενώ επεσήμανε ότι ποτέ μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε πιο σύντομη διαδικασία κάλυψης των κενών και εξασφάλισης των αναγκών.

Επίσης ανέφερε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ ότι υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν κάποια ζητήματα με κενά ειδικοτήτων και κατευθύνσεων για τα οποία γίνονται προσπάθειες κάλυψής τους.