«Το μέτρο της απαλλαγής από τα μαθήματα γενικής παιδείας και της παρακολούθησης μόνο των μαθημάτων ειδικότητας από τους εγγραφομένους στη Β’ τάξη των ΕΠΑΛ , κατόχους απολυτηρίου ΓΕΛ ή ισότιμων σχολείων, είχε εφαρμοστεί παλαιότερα, αλλά ο μεγάλος αριθμός των φοιτούντων μαθητών και η αδυναμία του σχολικού προγράμματος να διαχωρίσει τους υπόχρεους σε πλήρη ή μερική παρακολούθηση δημιουργούσαν προβλήματα στην εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου».

Τα παραπάνω ανέφερε γραπτώς ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απ. Κακλαμάνης.

Ο υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει ότι η αξιολόγηση των μαθητών στα μαθήματα γενικής παιδείας είναι αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου ο μαθητής του ΕΠΑΛ να πάρει πτυχίο και επισημαίνει ότι με βάση την παρ.3 του άρθρου 11 του ν.4186/2013 ο βαθμός προκύπτει από το μέσο όρο της γενικής βαθμολογίας των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικότητας, καθώς και της προφορικής βαθμολογίας της Φυσικής Αγωγής του μαθητή.