Σε 31.143 ανέρχονταν το προηγούμενο έτος οι επιτυχόντες που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες, πολυτέκνων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων. Από αυτούς οι 6.401 ήραν πολύτεκνοι, οι 14.516 τρίτεκνοι και στην κατηγορία των κοινωνικών κριτηρίων εντάσσονταν 10.226 επιτυχόντες.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο γεν. γραμματέας του ΥΠΑΙΘ σημειώνοντας ότι από τους 31.143, οι 6.927 επιτυχόντες ειδικών κατηγοριών είχαν περάσει στην 1η τους επιλογή και ως εκ τούτου δεν θα ζητούσαν μετεγγραφή. Μετά την αφαίρεση απομένει ο αριθμός 24.216 επιτυχόντες από τους οποίους εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης είχαν εισαχθεί 7.655 (31,61%).

«Από αυτά που είχαμε πέρυσι στο νομό Αττικής ήταν το 42,7%, στη Θεσσαλονίκη ήταν 25,64% και στους υπόλοιπους νομούς 31,61%. Αν κάνετε την αναλογία βλέπετε, πόσοι πάνε στην Αθήνα, πόσοι στη Θεσσαλονίκη και πόσοι στους λοιπούς νομούς. Αυτά είναι τα στοιχεία που είχαμε πέρυσι. Άρα, ουσιαστικά, αυτά έχουμε αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Παιδείας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας.

Ο κ. Κυριαζής γνωστοποίησε στην επιτροπή ότι «από τις δηλώσεις που υπάρχουν, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό, ότι την πρώτη εβδομάδα υπήρξε πράγματι μια πολύ αυξημένη σε ορισμένες περιπτώσεις δήλωση προτίμησης, αλλά αυτό απ’ ότι μας είπαν και οι πρυτάνεις, το Σάββατο το απόγευμα στη Σύνοδο, συμβαίνει κάθε χρόνο. Αυτοί που προτίθενται να πάρουν μετεγγραφή, πάνε πρώτοι-πρώτοι και εγγράφονται. Γι’ αυτό σας είπα προηγουμένως, ότι δεν έχουμε στοιχεία αληθινά αυτή τη στιγμή, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει αυτή την εβδομάδα».