Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία της επιμόρφωσης των στελεχών της εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Δερμεντζόπουλος οποίος και τόνισε ότι υπάρχουν περιφέρειες όπως η Δυτική Ελλάδα, το Νότιο Αιγαίο όπου ο κύκλος της επιμόρφωσης έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100%.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας η επιμόρφωση έχει ολοκληρωθεί σε ένα ποσοστό 85 έως 90%, αλλά 30/6 θα έχει κλείσει αυτός κύκλος.

Επίσης ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου ξεκινά η αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ξεκινά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Με βάση δηλώσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που έχουν εκδηλώσει με αίτησή τους το ενδιαφέρον τους να αξιολογηθούν κατά προτεραιότητα και γι’ αυτό η διαδικασία θα ξεκινήσει από αυτούς, αφού ο υφυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Είναι κάποιοι οι οποίοι πιστεύουν ακράδαντα στο θεσμό της αξιολόγησης και λένε ότι “εγώ θέλω να είμαι αξιολογημένος”. Εμείς σε αυτούς θα δώσουμε προτεραιότητα. Από εκεί και μετά υπάρχουν κάποιοι άλλοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι για λόγους βαθμολογικής ανέλιξης θέλουν να είναι γρήγορα μπροστά αξιολογημένοι. Και αυτοί προτάσσονται. Δεν αλλάζει καμία δική μας τακτική».

Μπορεί τα στοιχεία του κ. Δερμεντζόπουλου να κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της διαδικασίας επιμόρφωσης των διευθυντών σε ποσοστό της τάξης του 85-90% όμως δεν λείπουν οι περιπτώσεις περιοχών όπου η συμμετοχή στα σεμινάρια, σύμφωνα με συνδικαλιστικούς φορείς είναι μηδενική, ενώ πρόσφατα τα ΙΕΠ ανακοίνωσε εξ αποστάσεως επιμόρφωση για τους διευθυντές των σχολείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΟΕ έχει καταγγείλει την περίπτωση συγκαλυμμένων επιμορφώσεων διευθυντών σχολείων ενώ με δελτίο Τύπου έκανε γνωστό ότι σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της νομικού συμβούλου οι διευθυντές των σχολείων δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης.