Στις 21 Ιουνίου έληξε η περίοδος των εγγραφών των παιδιών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Αν και οι περισσότεροι μαθητές μετά το νηπιαγωγείο συνεχίζουν στην πρώτη τάξη του δημοτικού υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα νήπιο μπορεί να επαναλάβει το νηπιαγωγείο.

Το παραπάνω προβλέπεται από το άρθρο 7. Παρ.7, του ΠΔ 200/98 σύμφωνα με το οποίο η επανάληψη φοίτησης προβλέπεται σε τρεις περιπτώσεις:

1. Για λόγους υγείας που πιστοποιούνται με βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας ή κρατικού θεραπευτηρίου ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την Α ́ τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

2. Περιπτώσεις που διαπιστώνεται από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής ότι το νήπιο παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Α ́ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

3. Για οικογενειακούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΔ 200/98 άρθρο 7, παρ.14 ορίζει ότι τα νήπια μπορούν να καθυστερήσουν για μια χρονιά την εγγραφή τους όταν παρουσιάζουν σοβαρές αδυναμίες να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της Α ́ τάξης, όπως αυτό διαπιστώνεται από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής ή ύστερα από βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας και εφόσον οι γονείς το επιθυμούν.

Για το σχολικό έτος 2014-2015 στις πιο πάνω περιπτώσεις ανήκουν μαθητές/τριες που έχουν γεννηθεί από 1/1/2008 – 31/12/2008.