Για ακόμα μια χρονιά ο Τραπεζικός Όμιλος Eurobank Ergasias Α.Ε, στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης στον τομέα της Παιδείας, 2014 θα βραβεύσει με χρηματικό έπαθλο 800 ευρώ μαθητές κάθε Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου της χώρας, οι οποίοι φοίτησαν κατά το τρέχον έτος στην τελευταία τάξη και πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Φθιώτιδας:

1. Αποφοίτησε με άριστα στο απολυτήριο, δηλαδή έχει βαθμό απολυτηρίου 18,1 και άνω (άρ. 5 του Π.Δ. 60/2006, Α΄ 65).

2. Συγκέντρωσε το μεγαλύτερο Γενικό Βαθμό πρόσβασης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στο σχολείο του, ο οποίος όμως θα πρέπει είναι από 18 και άνω.

Διευκρινίζεται ότι μόνο οι μαθητές της Ομάδας Β’ των Επαγγελματικών Λυκείων έχουν Γενικό Βαθμό Πρόσβασης.

Οι Διευθυντές των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, καθώς και των Ξένων Λυκείων τα οποία λειτουργούν με ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα πρέπει να αποστείλουν αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πίνακα, συμπληρωμένο με όλα τα στοιχεία σε πεζοκεφαλαία, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο σωστός τονισμός των ονομάτων.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ισοβαθμίας στο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης, που προκύπτει από τη βεβαίωση πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα αποστέλλονται τα στοιχεία όλων των ισοβαθμησάντων μαθητών, οι οποίοι και θα βραβεύονται.

Να σημειωθεί πως, όταν δεν υπάρχουν αριστούχοι, πρέπει και πάλι να συμπληρώνονται τα αντίστοιχα πεδία στους πίνακες με τη διατύπωση «δεν υπάρχουν αριστούχοι». H αποστολή των στοιχείων των μαθητών πρέπει να γίνει μέχρι τις 28 Ιουλίου.