Η κατάργηση τομέων όπως ο Υγείας και Πρόνοιας στα ΕΠΑΛ και η διαθεσιμότητα περίπου 2.000 εκπαιδευτικών έχει οδηγήσει το υπουργείο Παιδείας στην αναζήτηση λύσεων προκειμένου να στελεχώσει τα βαθμολογικά κέντρα για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ΕΠΑΛ.

Όπως είναι γνωστό δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα να εργαστούν ως ωρομίσθιοι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρξε ενδιαφέρον, ούτε από αδιόριστους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας να αναθέσει τη διδασκαλία μαθημάτων των ΕΠΑΛ σε ωρομίσθιους των ΙΕΚ.

Με έγγραφο του το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι ως μέλη επιτροπών στα βαθμολογικά κέντρα και ως βαθμολογητές/αναβαθμολογητές μπορούν να ορίζονται τόσο οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ που διδάσκουν στα ΕΠΑΛ, όσο και οι ωρομίσθιοι του υπουργείου Παιδείας.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αναφορικά με τη σύσταση των επιτροπών που προβλέπονται στα άρθρα 4 και 5 της με αριθ.Φ.151/24463/Β6/2013 (ΦΕΚ 422 Β΄/9-3-2009) υπ. Απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μπορούν σε κάθε περίπτωση να ορίζονται (μέλη επιτροπών Β.Κ, Ε.Ε.Κ., συντονιστές μαθημάτων, εξεταστές/ βαθμολογητές, εξεταστές – τρίτοι βαθμολογητές (αναβαθμολογητές) και βαθμολογητές ή/και αναβαθμολογητές):

– Διοικητικοί υπάλληλοι, πρώην εκπαιδευτικοί Δ.Ε. των αντίστοιχων ειδικοτήτων που εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα στους οποίους ανατέθηκε η διδασκαλία του εξεταζόμενου μαθήματος κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους ή άλλου σχολικού έτους, εντός της τελευταίας τριετίας.

– Ωρομίσθιοι εκπαιδευτές των Δ. ΙΕΚ που αποσπάστηκαν στα ΕΠΑ.Λ και στις ΕΠΑ.Σ (η με αριθ. πρωτ.5173/22-5-2014 ΑΔΑ: ΒΙΙΠ9-Λ1Η Υπ. Απόφαση) στους οποίους ανατέθηκε η διδασκαλία του εξεταζόμενου μαθήματος κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

– Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΥΠΑΙ.Θ