Απλήρωτοι είναι οι περίπου 1.500 αναπληρωτές και αναπληρωτές ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί της ενισχυτικής διδασκαλίας παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις εργασίας τους έληξαν στις 21/5.

Σε κάποιες διευθύνσεις εκπαίδευσης έχουν πληρωθεί το Μάρτιο και εκκρεμεί η πληρωμή τους για τον Απρίλιο και το Μάιο, ενώ υπάρχουν περιφέρειες -όπως αυτή της Αττικής- που οι εκπαιδευτικοί παραμένουν απλήρωτοι για το σύνολο των ωρών και των ημερών της απασχόλησής τους.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας που τονίζει ότι παρά την αποστολή διαμαρτυρίας στις 12/5 για την «καθυστέρηση της εξόφλησης της μισθοδοσίας προς τους υπεύθυνους μισθοδοσίας και υπόλογους εκκαθαριστές σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι».

Οι αναπληρωτές καθηγητές τονίζουν ότι είναι «απαράδεκτο και άδικο για κάθε εργαζόμενο να έχει εργαστεί, να έχει τελειώσει η σύμβασή του και να μην έχει πληρωθεί καθόλου για την εργασία αυτή. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των καθηγητών που έχουν εργαστεί στα πλαίσια της ενισχυτικής διδασκαλίας και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την ακριβή ημερομηνία της μισθολογικής αυτής τακτοποίησης».