Εγκύκλιο για τη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας. Σε αυτήν αναφέρεται ότι το οκτάμηνο (8μηνο) της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν στο σύνολο τους άρχεται από την ημερομηνία δημοσίευσης της κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με την οποία οι θέσεις αυτές καταργούνται.

Επίσης διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση τροποποίησης της ως άνω απόφασης, ο χρόνος της διαθεσιμότητας άρχεται από τη δημοσίευση της τελευταίας τροποποιητικής Κ.Υ. απόφασης, καθ’ ο μέρος αυτή τροποποιεί την αρχική Κ.Υ.Α.

Όσον αφορά τον χρόνο έναρξης του οκταμήνου (8μηνου) της διαθεσιμότητας διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, του οποίου οι θέσεις καταργήθηκαν με αποτίμηση προσόντων αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σε περίπτωση κατάργησης οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, με αποτίμηση προσόντων, το οκτάμηνο (8μηνο) της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων άρχεται από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής διαπιστωτικής πράξης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σε περίπτωση τροποποίησης της ως άνω διαπιστωτικής πράξης, ο χρόνος της διαθεσιμότητας άρχεται από την έκδοση της τελευταίας διαπιστωτικής πράξης.