Το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, είναι μάθημα Επιλογής αλλά πρώτης βαρύτητας για τις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου ( οικονομικές σχολές- αστυνομία) και αφορά υποψηφίους από όλες τις κατευθύνσεις.
Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε σωστά την τελευταία επανάληψή σας.

• Μην κάνετε εξεζητημένες και δύσκολες ασκήσεις που βρίσκετε τυχαία στο διαδίκτυο ή από άλλες πηγές.

• Δοκιμάστε να ξαναλύσετε τις ασκήσεις που έχετε ήδη διδαχθεί (ή παρόμοιες) ώστε να επιβεβαιώσετε την γνώση της μεθοδολογίας και να ξεκαθαρίσετε τυχόν ασάφειες.

• Δοκιμάστε να λύσετε θέματα ασκήσεων πανελληνίων προηγουμένων ετών τα οποία συνδυάζουν διάφορα κεφάλαια και αποτελούν την καλύτερη «προπόνηση».

• Σχεδιάστε, εξηγήστε και βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει πλήρως τα διάφορα ποιοτικά διαγράμματα που αφορούν θεωρητικά ζητήματα (π.χ. μεταβολές ζήτησης και ζητούμενης ποσότητας, καμπύλες ποσότητας προϊόντων και κόστους, συνδυασμός καμπυλών προσφοράς και ζήτησης, σημείο ισορροπίας).

• Να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε θεωρητικά θέματα που μπορεί να βοηθήσουν στην επίλυση μιας άσκησης (π.χ συσχέτιση ΣΔ και ελαστικότητας, σχέσεις μεταξύ των διαφόρων τιμών του κόστους και της ποσότητας προϊόντος, μετατόπιση σημείου ισορροπίας, κλπ) .

Σε κάθε περίπτωση να προσπαθείτε να ξεκουράζεστε όσο μπορείτε, να μένετε ψύχραιμοι και ανεπηρέαστοι από το περιβάλλον σας. Να έχετε θετική διάθεση και να σκέφτεστε ότι το καλοκαίρι είναι πλέον κοντά!

– Το newsbeast.gr σε συνεργασία με το «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.», στο Ίλιον, θα είναι και φέτος κοντά σας με τις όλες τις απαραίτητες οδηγίες, ώστε να φθάσετε στις μέρες των εξετάσεων έχοντας κάνει πλήρη επανάληψη, απομακρύνοντας/εκτονώνοντας έτσι το άγχος των τελευταίων ημερών.