«Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία». Τα παραπάνω αναφέρει η ΟΛΜΕ σε δελτίο Τύπου της για τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες γυμνάσια και λύκεια τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα.

Η ΟΛΜΕ κάνει λόγω για υποκριτικό ενδιαφέρον του υπουργείου Παιδείας το οποίο από τη μια ενδιαφέρεται για την αναπλήρωση των μαθημάτων που χάνονται λόγω καταλήψεων, από την άλλη αδιαφορεί για τις χαμένες ώρες λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στο δελτίο τύπου επισημαίνεται ότι η υπουργική απόφαση και το ΠΔ μεταξύ των άλλων προβλέπει παράταση του διδακτικού έτους (όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες των 3) γεγονός που δεν είναι υλοποιήσιμο αφού τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία λήγουν με την έναρξη των πανελλαδικών.

«Στην πραγματικότητα μια τέτοια ρύθμιση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και αντιπαραθέσεις από αυτά που υποτίθεται επιδιώκει να λύσει» τονίζει η ΟΛΜΕ και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μην εφαρμόσει και να καταργήσει την 139628/Γ2 (ΦΕΚ τ. Β΄ 2530) υπουργική απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ. Α΄ 274). Επίσης ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση της ύλης σε όσα μαθήματα αυτό απαιτείται.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ανακοινώνει ότι κηρύσσει στάσεις εργασίας 8 – 11 π.μ. για τις ημέρες 23, 24 και 25/4/14, στα σχολεία όπου οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα, και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.

Επίσης καλεί εκπαιδευτικούς στα σχολεία, να οργανώσουν μαζί με τις ΕΛΜΕ και σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές, κινητοποιήσεις σε κάθε σχολείο τις ημέρες αυτές.

Παράλληλα καλούνται τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να οργανώσουν συσκέψεις και κοινές παραστάσεις με τους συλλόγους γονέων σε κάθε περιοχή στους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης με στόχο να ανακαλέσουν τις αποφάσεις αναπλήρωσης στις διακοπές του Πάσχα.