«Καταφέραμε να λειτουργήσουμε με 18.000 εκπαιδευτικούς λιγότερους, ενώ μειώσαμε τους αναπληρωτές στους 2.000», ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ωστόσο ο αριθμός που αναφέρθηκε από τον υπουργό Παιδείας δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.

Μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως πρόσφατα έγραψε το newsbeast.gr, στηριζόμενο σε επίσημο έγγραφό του υπουργείου Παιδείας, οι αναπληρωτές ανέρχονται σε 1.832.

Από τις προσλήψεις, οι 475 προέρχονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ οι 1.357 πραγματοποιήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 18 Μαρτίου το υπουργείο προχώρησε σε άλλες 12 προσλήψεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των προσληφθέντων να φθάνει τους 1.844.

Καταιγισμό προσλήψεων είχαμε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι προσλήψεις μετά από αυτές που πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο ξεπέρασαν τις 10.000! Οι περισσότερες εξ αυτών έγιναν μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αφού οι πιστώσεις του φετινού κρατικού προϋπολογισμού ήταν περιορισμένες, ενώ το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για επιπρόσθετες 1.500 πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό απορρίφθηκε.

Ο αριθμός των αναπληρωτών αγγίζει τις 12.000 και όχι τις 2.000 που ανέφερε ο υπουργός Παιδείας. Πιθανόν ο υπουργός Παιδείας να αναφέρει μόνο τις προσλήψεις του κρατικού προϋπολογισμού αλλά με αυτόν τον τρόπο δίνεται η εντύπωση ότι δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία. Κενά υπάρχουν και το αποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός των αναπληρωτών που έχουν προσληφθεί.