Ένας μοναδικός αριθμός εισακτέων θα υπάρχει από φέτος για όλους τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων αφού όπως ανέφερε και σε σχετικό του δημοσίευμα το newsbeast.gr, η απόφαση του ΣτΕ δεν άφηνε περιθώρια στο Υπουργείο Παιδείας να διατηρήσει το υπάρχων καθεστώς των ειδικών κατηγοριών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΑΜΠΕ οι ειδικές κατηγορίες καταργούνται από τις φετινές πανελλαδικές και όσοι ανήκουν σε αυτές θα λαμβάνουν ελεύθερες μετεγγραφές κοντά στον τόπο κατοικίας τους όπως ίσχυε και το 2010-2011. Στην ουσία το Υπουργείο Παιδείας υιοθέτησε την πρόταση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.

Από την παραπάνω ρύθμιση δεν αναμένεται να θιχτούν οι ειδικές κατηγορίες των στρατιωτικών σχολών, καθώς όπως έγραψε το newsbeast.gr, διέπονται από διαφορετικό καθεστώς.

Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας θα λάβει μέριμνα για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς αφού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΑΜΠΕ, θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση ώστε να εισαχθούν σε ξεχωριστό αριθμό θέσεων σε κάθε σχολή σε ποσοστό που θα ανέρχεται σε 0,5%