Αν και οι προσληφθέντες στην ενισχυτική διδασκαλία εργάζονται με το καθεστώς του ωρομίσθιου και του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου εντούτοις υπό προϋποθέσεις υπάρχει η δυνατότητα να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η παράγραφος 17 του ΦΕΚ 3139/2013 που μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι οι διδάσκοντες προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας με αμοιβές που αντιστοιχούν σε εκείνες των ωρομισθίων εκπαιδευτικών ή/και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου, με χρήση των μορίων τους στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών συμπληρώνεται με το ακόλουθο χωρίο:

Εξαίρεση αποτελούν τα Σ.Κ.Ε.Δ. Γυμνασίων που λειτουργούν εντός των Ειδικών Καταστημάτων Κράτησης Νέων όπου, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών η πρόσληψη αναπληρωτών θα γίνεται με σύμβαση πλήρους ωραρίου και με βάση τον ειδικό αξιολογικό πίνακα που καταρτίζουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βάσει της Υ.Α. 120546/Δ2/28−9−2010 Υ.Α. (ΦΕΚ 1595 τ. Β΄) η οποία υλοποιεί το νόμο 3687/2008 (ΦΕΚ 159 Α΄) – άρθρο 28 παρ. 2 β.

Με βάση των πιο πάνω απόφαση όσοι εργάζονται σε ΣΚΕΔ που λειτουργούν εντός των Ειδικών Καταστημάτων Κράτησης των Νέων θα έχουν σύμβαση πλήρους ωραρίου.