Δεν επαρκεί ο χρόνος που απομένει μετά το τέλος του διδακτικού ωραρίου για την πραγματοποίηση της αξιολόγησης, υποστηρίζει η ΔΟΕ, που τοποθετείται σε όσα ορίζει η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας. Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο ανέφερε ότι οι ομάδες των εκπαιδευτικών θα εργάζονται εκτός τους διδακτικού αλλά εντός του εργασιακού τους ωραρίου.

Χαρακτηριστικά η ΔΟΕ αναφέρει ότι είναι αδύνατον να εργαστούν οι ομάδες εντός του ωραρίου εργασίας αφού ο χρόνος του εργασιακού ωραρίου, που απομένει προς αξιοποίηση μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου είναι από μηδενικός (βλέπε σχολεία ΕΑΕΠ) ως ελάχιστος (υπόλοιπα σχολεία) και σίγουρα για το έργο απαιτείται η παραβίαση του εργασιακού ωραρίου, κάτι που κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει από τους εκπαιδευτικούς.

Η ΔΟΕ για ακόμη μια φορά επισημαίνει ότι «αν και η ΑΕΕ είναι μια υποχρεωτική διαδικασία η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις ομάδες εργασίας δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική, αφού το έργο των ομάδων εργασίας θα πραγματοποιείται, ουσιαστικά, εκτός του ωραρίου εργασίας τους. Το Υπουργείο συνεπώς, με τη χθεσινή του εγκύκλιο επιβεβαιώνει τη θέση, που αποφασιστικά τηρήθηκε από τους εκπαιδευτικούς όλο το προηγούμενο διάστημα, οι οποίοι με τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, δε συγκρότησαν τις ομάδες εργασίας».

Κατά την ΔΟΕ τη μη υποχρεωτικότητα της συμμετοχής των εκπαιδευτικών αποδέχεται η πολιτική ηγεσία και με τη διατύπωση: «…Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας…» .

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να τηρούν την ίδια δυναμική στάση, που έχουν τηρήσει μέχρι σήμερα, να προχωρούν στη σύνταξη πρακτικών μη συγκρότησης των ομάδων εργασίας, να αρνούνται να αποδεχτούν την αξιολόγηση – χειραγώγηση της κατηγοριοποίησης και των απολύσεων.