Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «διερεύνηση παραμέτρων αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της διδακτέας ύλης και του εκπαιδευτικού υλικού στη βθμια εκπαίδευση». Το παραπάνω προκύπτει από τα όσα ανέφερε στη βουλή ο κ. Κεδίκογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ κ. Κατσώτη.

Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην καταβολή του μισθού οφείλεται σε δυο λόγους.

1. Στην εγκατάσταση και τη λειτουργία πληροφοριακού συστήματος για το πρόγραμμα.

2. Στην καθυστέρηση του Υπουργείου Ανάπτυξης να βάλει τα χρήματα για τον «άξονα Γ» που μπήκαν καθυστερημένα και έπρεπε να καλυφθούν με εσωτερική λύση, που τελικά έδωσε το Υπουργείο.

Από μέρα σε μέρα τακτοποιείται η πληρωμή των εκπαιδευτικών που έχουν απαντήσει στα ερωτηματολόγια για τον Ιανουάριο. Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι «οι πιστώσεις στέλνονται σήμερα που μιλάμε στις διευθύνσεις, ώστε αν όχι την Παρασκευή, τη Δευτέρα να έχουν μπει στους λογαριασμούς των εκπαιδευτικών».

Ωστόσο μικρή καθυστέρηση λίγων ημερών, δηλαδή μιας εβδομάδας περίπου, θα σημειωθεί και στην πληρωμή του Φεβρουαρίου, όπου αντί για τις 20 Φεβρουαρίου τα ερωτηματολόγια αναρτήθηκαν προς συμπλήρωση στις 27 Φεβρουαρίου, ενώ η διαδικασία θα ομαλοποιηθεί πλήρως από τον επόμενο μήνα, το Μάρτιο.

Επίσης ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε «ότι για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ των ολοήμερων σχολείων της πρωτοβάθμιας δεν σημειώνονται καθυστερήσεις από τον Οκτώβριο που ξεκίνησε το πρόγραμμα. Μία μικρή υστέρηση υπήρξε τον Ιανουάριο στη μεταφορά πιστώσεων από την έναρξη του νέου έτους, όπως συνηθίζεται».