Από την έκθεση της Αρχή της Διασφάλισης της Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα εξαρτηθεί η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής και η λειτουργία της Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το παραπάνω προκύπτει από τα όσα δήλωσε στη βουλή ο Υπουργός Παιδείας σε σχετική ερώτηση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των τμημάτων που ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα θα διαπιστωθεί το πόσες πολυτεχνικές σχολές «μπορεί να σηκώσει και έχει ανάγκη η Ελλάδα. Επίσης ποιο είναι το ποσοστό των ανέργων ή των πτυχιούχων από αυτές τις σχολές που μπορούν να βρουν θέση στην αγορά εργασίας και ένα σωρό από ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν, για να έχουμε μια συνολική απάντηση».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι η έκθεση θα δώσει μια συνολική εικόνα που θα επιτρέψει τον περαιτέρω σχεδιασμό για την ακαδημαϊκή ανάπτυξη των πανεπιστημίων και των τμημάτων μας με έναν τρόπο ο οποίος θα διασφαλίζει την ποιότητα, την εξωστρέφεια, την αριστεία και βεβαίως τη διασύνδεση των ιδρυμάτων μας με τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας.