Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης απευθυνόμενο σε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας ζητά μεταξύ των άλλων να στηριχθεί ιδιαίτερα το αίτημα να μη δώσουν πανελλαδικές φέτος οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου (και της Α΄ με το νέο σύστημα) στην Κεφαλονιά και να γίνει η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς.

Η ΟΛΜΕ συμφωνεί με το αίτημα των εκπαιδευτικών της Κεφαλονιάς αφού εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία απαιτεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, σχετικά με την πρόσβασή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ειδικό καθεστώς, που θα λαμβάνει υπόψη του τις έκτακτες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο νησί.

Οι εκπαιδευτικοί της Κεφαλονιάς ζητούν να υπάρξει ρύθμιση και για τις άλλες τάξεις ενώ μεταξύ των αιτημάτων είναι η φιλοξενία παιδιών εκπαιδευτικών αλλά και άλλων μαθητών σε κατασκηνώσεις προκειμένου να ανακάμψουν ψυχολογικά. Επίσης θέτουν και το ζήτημα της ανέγερσης 5 ασφαλών σχολικών μονάδων. Η ΟΛΜΕ με τη σειρά της απαιτεί την άμεση και ριζική αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων όπου αυτό είναι δυνατόν και την άμεση εκκίνηση της κατασκευής των νέων σχολικών συγκροτημάτων στο Νομό Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ πέρα από την έκκλησή της προς τους εκπαιδευτικούς για αλληλεγγύη θα θα στηρίξει και υλικά, σεισμοπαθείς εκπαιδευτικούς και μαθητές για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών, σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Κ-Ι ενώ κλιμάκιο της ΟΛΜΕ θα βρεθεί στο νησί τις επόμενες ημέρες.

Επίσης η ΕΛΜΕ Κ-Ι απευθυνόμενοι στις υπόλοιπες ενώσεις εκπαιδευτικών θεωρεί ότι σε περίπτωση αποστολής υλικής βοήθειας η καλύτερη μορφή είναι η χρηματική. Όσον αφορά τα υλικά που συγκεντρώνονται αυτά είναι εξής:

1η Κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.

2η Κατηγορία – Τρόφιμα: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, Άνθος Αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.

Διάφορα: Πλαστικά και γυάλινα ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα, οικοσκευές [Σημείωση: στο Ληξούρι όλος ο εξοπλισμός των σπιτιών σε γυαλικά – ποτήρια – πιάτα έχει καταστραφεί].

Η συγκέντρωση των υλικών γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης καθημερινά το πρωί Δευτέρα με Παρασκευή 9.30 πμ – 2 το μεσημέρι και τα απογεύματα της Δευτέρας – Τετάρτης – Παρασκευής 6-8 μμ. Η κατανομή των υλικών των παραπάνω κατηγοριών που θα συγκεντρωθούν από τις ΕΛΜΕ θα γίνει με βάση την καταγραφή των αναγκών και τις συλλογικές εκτιμήσεις που θα κάνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς στην Επιτροπή Αγώνα.

Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλειος