Παρουσία σε Facebook απέκτησε και επισήμως το πανεπιστήμιο Πάτρας. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση σχεδόν 4.200 likes έχει ήδη η επίσημη σελίδα του πανεπιστήμιου στο Facebook που λειτουργεί εδώ και μερικές βδομάδες στο σύνδεσμο https://www.facebook.com/upatras με τίτλο «Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras».

Η σελίδα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο με σκοπό να καλύψει το κενό της επίσημης εκπροσώπησης του πανεπιστημίου στο πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Η κίνηση αυτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει ως στόχο «να συμβάλει στην ανάπτυξη της πανεπιστημιακής κοινότητας με ζωντάνια και αλληλεγγύη και στη σύνδεση με τους αποφοίτους μας».

Ήδη η σελίδα είναι γεμάτη προτάσεις σχετικά με τη δημιουργική έκφραση των φοιτητών, προτάσεις προς τις Αρχές κλπ, ενώ εκεί αναρτώνται ειδήσεις που αφορούν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Κάποιοι σχολίασαν ότι οι φοιτητές δεν είχαν ως τώρα βήμα να ακουστούν εκτός από εκείνα των φοιτητικών παρατάξεων.

«Τα 4.000 likes είναι βέβαια λίγα σε σχέση με το μέγεθος της κοινότητας μας και τον αριθμό των αποφοίτων μας. Επειδή υπήρχαν στο παρελθόν διάσπαρτες άλλες σελίδες στο Facebook που είχαν δημιουργηθεί, γίνεται προσπάθεια να ενσωματωθούν στην επίσημη σελίδα. Ενημερώστε το προφιλ σας για το πού σπουδάζετε ή εργάζεστε, χρησιμοποιώντας την επίσημη σελίδα μας με τίτλο “Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras”», εξηγεί το πανεπιστήμιο.

Το πανεπιστήμιο Πατρών στο Twitter μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://twitter.com/upatras.

To Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται στο Twitter από τα τέλη του 2009. Στο προφίλ του αναρτώνται οι σημαντικές ανακοινώσεις και εκδηλώσεις από τον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος.