Τετραπλάσιες είναι οι επαπειλούμενες κυήσεις στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Ευρώπη ανέφερε από το «βήμα της Βουλής» ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου. Το υψηλό ποσοστό ίσως να αποτελεί και ένα στοιχείο ότι η επαπειλούμενη κύηση λειτουργεί ως μηχανισμός για να παίρνουν πολλοί εκπαιδευτικοί απόσπαση. Συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου ότι «για κάποιους, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Για κάποιους, όμως, έχει βρεθεί ένα μηχανισμός ουσιαστικά για να παίρνουν την απόσπαση όπως την επιθυμούν. Υπάρχουν, λοιπόν, οι πραγματικές επαπειλούμενες κυήσεις, αλλά υπάρχουν προφανώς και κάποιες που δεν είναι και αυτό φαίνεται από τα τεράστια ποσοστά».

Για τις επαπειλούμενες κυήσεις το Υπουργείο Παιδείας αναζητά τα στοιχεία μαζί με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου «όταν τα ποσοστά στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ό,τι είναι παγκοσμίως, σημαίνει ότι εδώ κάτι συμβαίνει». Για το γεγονός αυτό μερίδιο ευθύνης έχουν εκπαιδευτικοί αλλά και γιατροί που δίνουν δικαιολογητικά χωρίς να συντρέχει λόγος.

Για την αντίδραση του βουλευτή κ. Λαμπρούλη ο οποίος υποστήριξε ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει στοιχεία ο κ Κεδίκογλου είπε «όταν, δηλαδή, είχαμε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά τυφλών και κωφών και δίναμε τις συντάξεις, τότε είχαμε στοιχεία; Όμως, κάποια στιγμή φτάσαμε να καταλάβουμε ότι πράγματι υπήρχε πρόβλημα. Μπορεί να υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα και στην εκπαίδευση. Γιατί, λοιπόν, να μην το διερευνήσουμε; Είστε αντίθετος στο να διερευνήσουμε κάτι που βλέπουμε οφθαλμοφανώς ότι κάτι γίνεται και δεν είναι λογικό να υπάρχει;»

Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλειος