Τελείωσε η αγωνία για 925 εκπαιδευτικούς που βρέθηκε μετά από χρόνια εργασίας στο καθεστώς της διαθεσιμότητας μετά την κατάργηση μιας σειράς ειδικοτήτων από τα επαγγελματικά λύκεια και σχολές.

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη σύσταση 925 θέσεων εκπαιδευτικών σε ΙΕΚ και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης ενώ ο Υπουργός Παιδείας υπέγραψε στις 18/9 Υπουργική Απόφαση, σχετικά με την κατανομή των θέσεων αυτών, οι οποίες θα καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στις 23 Ιουλίου 2013.

Με την απόφαση αυτή, μόλις 55 μέρες από την τοποθέτησή τους στη διαθεσιμότητα, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε 50 ειδικότητες (ενδεικτικά αργυροχρυσοχοΐα, γραφιστική, φωτογραφία, τεχνίτες αυτοκινήτων, κομμωτική, αισθητική, υδραυλικοί κ.α.), επιστρέφουν σε θέση εκπαιδευτικού έργου.

Από τους 2.212 λοιπόν εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι 925 επιστρέφουν στις αίθουσες. Απομένουν ακόμα 1.287 εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τοποθετηθεί σε άλλες θέσεις και οι οποίοι αναμένουν τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.