Μετά την κατάληψη των γονέων σε δημοτικά της Αττικής και άλλοι γονείς επιλέγουν τον δρόμο των καταλήψεων, όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος ikariamag.

Αυτή τη φορά είναι οι γονείς των μαθητών των δύο νηπιαγωγείων του Αγίου Κηρύκου που αποφάσισαν ομόφωνα στη γενική τους συνέλευση να προχωρήσουν τη Δευτέρα σε κατάληψη των σχολείων.

Ο λόγος είναι η αιφνιδιαστική απομάκρυνση δυο νηπιαγωγών από τα σχολεία της περιοχής που έχει ως αποτέλεσμα 30 προνήπια να μείνουν εκτός των δημόσιων νηπιαγωγείων.

Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους η απόφαση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου  δημιουργεί έντονο κοινωνικό πρόβλημα στις οικογένειες των απορριφθέντων παιδιών, ιδιαίτερα τη στιγμή όπου στο νησί δεν υπάρχει δημόσιος ή ακόμα και ιδιωτικός φορέας που να μπορεί να απορροφήσει τα 30 εγγεγραμμένα παιδιά.

Οι γονείς περιμένουν μέχρι τις 17/9 γραπτή απάντηση από τη διεύθυνση για το πρόβλημα που δημιουργείται ενώ σε περίπτωση που δε λάβουν απάντηση  θα διαμορφώσουν ανάλογα την στάση τους.

Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι απαιτούν:
1.την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης μετακίνησης των δύο νηπιαγωγών
2.την άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με εκπαιδευτικούς

Σε νέα κοινή Γενική Συνέλευση θα καθοριστούν από τους γονείς οι περαιτέρω ενέργειες ενώ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα γίνει επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Στο πλευρό των γονέων συντάσσονται οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων ο οποίος εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο νησί.