Ελάχιστες ήταν οι φετινές αποσπάσεις από σχολεία μιας περιοχής σε σχολεία άλλης περιοχής τόσο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα παρά τον μεγάλο αριθμό λειτουργικών κενών που δόθηκαν στην πρωτοβάθμια για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο κ. Μπράτη ανέρχονταν σε 5.222 (1.750 δάσκαλοι, 1280 νηπιαγωγοί) παρ’ όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες αποσπάσεις.

Ο συνολικός αριθμός έφθασε τις 829 και αφορούσαν μόνο τους δασκάλους (319) και τους νηπιαγωγούς (510). Το προηγούμενο έτος είχαν πραγματοποιηθεί στις δυο αυτές ειδικότητες 2953 αποσπάσεις. Φέτος πραγματοποιήθηκαν 2.124 αποσπάσεις λιγότερες (72% μείωση για δασκάλους και νηπιαγωγούς) με αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί με δύο ή και με τρία παιδιά να αναγκαστούν να αφήσουν τις οικογένειές τους με ότι αυτό συνεπάγεται ψυχολογικά και οικονομικά αφού δεν κατάφεραν να πάρουν απόσπαση κοντά στον τόπο κατοικίας τους παρά την ύπαρξη κενών.

 Ωστόσο μεγάλη μείωση της τάξης των 67,6 ποσοστιαίων μονάδων είχαμε και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αφού ο συνολικός αριθμός αποσπάσεων από περιοχή σε περιοχή έφθασε τους 723 έναντι των 2.229 του προηγούμενου έτους.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης μείωσης είναι και το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε φέτος στατιστικά σχετικά με το ποσοστό ικανοποίησης όπως έκανε το προηγούμενο έτος όπου τα ποσοστά ήταν 72,8% για την πρωτοβάθμια (4.658 αποσπάσεις) και 35,72% για τη δευτεροβάθμια. Οι αποσπασμένοι θα πρέπει να παρουσιαστούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στη διεύθυνση της απόσπασης ώστε να τοποθετηθούν σε σχολικές μονάδες.

Για τα ονόματα των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πατήστε εδώ.

Για τα ονόματα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πατήστε εδώ.