Περίπου 700 ευρώ θα είναι τα δίδακτρα που απαιτούνται για το ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης ξεναγών που διοργανώνει το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων σε συνεργασία με τα τμήματα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι δίμηνης διάρκειας και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 23 Σεπτεμβρίου με 22 Νοεμβρίου του 2013 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Δικαίωμα παρακολούθησης του προγράμματος έχουν οι απόφοιτοι των ακόλουθων πανεπιστημιακών τμημάτων που γνωρίζουν άριστα μια ξένη γλώσσα:

1. Ιστορίας (Κέρκυρα)

2. Ιστορίας-Αρχαιολογίας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα Ρέθυμνο)

3. Ιστορίας-Εθνολογίας (Κομοτηνή)

4. Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (Βόλος)

5. Ιστορίας –Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (Καλαμάτα)

Στο πρόγραμμα που έχει κόστος 28.000 ευρώ προσφέρονται 40 θέσεις. Το κόστος θα επιμεριστεί στους 40 συμμετέχοντες οπότε και τα δίδακτρα θα ανέλθουν σε 700 ευρώ. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα το παρακολουθήσουν 30 υποψήφιοι τα δίδακτρα θα αναπροσαρμοστούν. Στο κόστος περιλαμβάνονται και τα έξοδα μετακίνησης για τις επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα σίτισης στη φοιτητική λέσχη έναντι του ποσού των 3,00 ευρώ για δυο γεύματα. Όσοι δεν προέρχονται από τη Λέσβο θα πρέπει να υπολογίσουν και τα έξοδα διαμονής.

Κριτήρια επιλογής

Όσοι καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τα 30.8.2013 δεν θα επιλεχθούν με εξετάσεις άλλα με μια σειρά από μοριοδοτούμενα κριτήρια που είναι τα ακόλουθα:

Βαθμός πτυχίου

Χ100 μόρια

Μεταπτυχιακό

100 μόρια

Διδακτορικό

200 μόρια

Κάθε επιπλέον άριστη γλώσσα πέραν της υποχρεωτικής

200 μόρια

Κάθε εξάμηνο συνεχούς ανεργίας και ανώτατο όριο τα 4 συνολικά

50 (1 εξάμηνο)-200 (4 εξάμηνα) μόρια

Πολύτεκνοι-Τρίτεκνοι (γονείς και τέκνα)

100 μόρια

Ο τελικός βαθμός προκύπτει από το άθροισμα των μορίων . Για παράδειγμα αν ένας υποψήφιος έχει βαθμό πτυχίου 7,3, μεταπτυχιακό και είναι τέκνο τρίτεκνης οικογένειας θα λάβει: 730 μόρια (πτυχίο) + 100 (μεταπτυχιακό)+ 100(τρίτεκνος)= 930 μόρια.

Αποστολή δικαιολογητικών

Τα δικαιολογητικά πρέπει να σταλούν μέχρι και τις 30/8/2013 στη διεύθυνση «Τουριστικής Πολιτικής και Συντονισμού, Τμήμα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης», Λ.Αμαλίας 12, 1557 Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο ΦΕΚ με αριθμό 1907 τεύχος δεύτερο εδώ.